KALIBREREN

Temperatuurkalibratie

JUMO heeft een lange traditie in de fabricage van temperatuurmeettechnologie. Ons doel is om onze klanten gedurende de gehele productcyclus te ondersteunen. Daarom bieden we al meer dan 25 jaar kalibratie als service aan. Klanten profiteren van onze kennis, die we ook gebruiken om apparaten van andere fabrikanten te kalibreren. We zijn DAkkS gecertificeerd in temperatuurkalibratie en bieden ook testen aan volgens ISO 9001, AMS2750 en CQI-9.

Kalibrierung von Temperatursensoren

Kalibratie in het laboratorium en op locatie

Over het algemeen kalibreren wij in het laboratorium, in onze vestiging in Weesp of in ons moederbedrijf in Duitsland, om zo de hoogste meetnauwkeurigheid te garanderen. Kalibraties leiden vaak tot procesonderbrekingen of zelfs uitvaltijden. Om storingen in het productieproces zo kort mogelijk te houden biedt JUMO, afhankelijk van de toepassing en mogelijkheden, ook on-site kalibraties aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en oplossingen voor uw situatie.

Onze diensten

 • Kalibratie van weerstandsthermometers en thermokoppels (ook met zenders)
 • Datalogger, elektronische thermometer met directe weergave, mechanische thermometer en klimaatkasten


Uw voordelen

 • Snel, waardoor downtijden worden verminderd
 • Gekwalificeerde technicus ter plaatse
 • Opname van het gehele proces en installatiesituatie
 • Aanpassing, reparatie of vervanging van individuele componenten in geval van onjuiste meetresultaten
JUMO-apparaten worden altijd gekalibreerd volgens DAkkS

JUMO-apparaten worden altijd gekalibreerd volgens DAkkS

Kalibratie ter plaatse

Kalibratie ter plaatse

Kalibraties volgens ISO 9001

Geaccrediteerde serviceproviders bieden geaccrediteerde kalibratie en ISO 9001-kalibraties. Het voordeel voor klanten die de ISO 9001-kalibratie door een geaccrediteerde serviceprovider laten uitvoeren, is dat de professionele en technische kennis, de traceerbaarheid van de gebruikte referentieapparatuur en het kwaliteitsniveau zijn gegarandeerd.

JUMO biedt u ook kalibratie voor alle parameters, ongeacht de fabrikant. Hierdoor profiteren machinebedieners van de meest nauwkeurige meting onder reële procesomstandigheden direct in de fabriek.

Controles en kwalificaties volgens AMS2750 en CQI-9

De Noord-Amerikaanse automobielvereniging AIAG (Automotive Industry Action Group) is de uitgever van de CQI-normen (Continuous Quality Improvement). CQI-9 Heat Treat System Assessment is een warmtebehandelingsbeoordeling en moet minstens één keer per jaar worden uitgevoerd.

Deze norm is een aanvulling op ISO TS 16949 (IATF 16949) en is van toepassing op alle wereldwijde autoleveranciers die in de hele toeleveringsketen een contractuele aankoop-, leverings- of kwaliteitsovereenkomst hebben gesloten. JUMO wil haar klanten graag helpen met diensten om aan deze normen te voldoen. Deze controles en kwalificaties vinden plaats in onze moederfabriek in Duitsland.

Warmtebehandeling volgens de hoogste normen

We bieden immers al meer dan 70 jaar producten, complete oplossingen en diensten aan voor warmtebehandelingsinstallaties, die op hun beurt in bijna alle sectoren van de industrie worden gebruikt. Volgens de AMS2750 (lucht- en ruimtevaartindustrie) en CQI-9 (auto-industrie) worden ze onderworpen aan zeer veeleisende tests en kwalificaties, vooral omdat de warmte behandelde producten grotendeels worden gebruikt in veiligheidsrelevante gebieden.

Vooral in gereguleerde industriële toepassingen, zoals In de ruimtevaart-, auto-, farmaceutische-, gas- en stoomturbine-industrie is de nauwkeurigheid van de afzonderlijke componenten cruciaal voor een succesvol proces. Als een batch defect is door een procesafwijking, kan dit enorme financiële schade veroorzaken.

Onze diensten

Procesmeettechnologie en data-acquisitie volgens AMS2750 en CQI 9:

 • Temperatuur uniformiteitsonderzoek (TUS)
 • Systeemnauwkeurigheidstest (SAT)
 • Instrument testen
 • Meet- en regeltechniek (temperatuursensoren)
 • Data-acquisitie en visualisatie

Uw voordelen

 • Naleving van relevante standaarden en normen (ISO TS 16949 (IATF 16949), AMS2750 en CQI-9)
 • Zorgen voor de nauwkeurigheid van de afzonderlijke componenten in het proces
 • Minimalisatie van fouten door procesafwijkingen

Uw contactpersoon


Kalibratie temperatuur

Team Service +31 294 49 14 93 +31 294 49 14 93