Vernieuwing huidige systemen

Data is het nieuwe goud

Het is een uitdagende markt waar er volop kansen zijn om onze klanten verregaand te bedienen in de verbetering, optimalisering en professionalisering van het productieproces. Steeds meer verschuift de hardware naar software en data analysesystemen. Je kunt wel zeggen dat data het nieuwe goud is. Sensoren en meet- en regelapparatuur worden steeds slimmer waardoor het mogelijk wordt om op voorhand al te anticiperen op bijvoorbeeld uitval van een productielijn; om wat voor reden dan ook. Zo kan bij bedrijven een aanzienlijke financiële tegenvaller worden voorkomen. Downtijden zijn immers een grote kostenpost die te allen tijde voorkomen moet worden. Onze afdeling Engineering is druk bezig met het verder uitbouwen van de mogelijkheden om bestaande systemen bij klanten steeds slimmer te maken waardoor complete productieprocessen volledig klant specifiek kunnen worden weergegeven. Die ontwikkeling heeft met de komst van het JUMO variTRON systeem een enorme vlucht genomen.

Vernieuwing huidige systemen

Vernieuwing huidige systemen

Vernieuwing huidige systemen

JUMO Engineering

Innoveren is vooruitzien

Op het gebied van communicatie is de laatste jaren veel veranderd. Connectiviteit is in alle opzichten de grootste stap voorwaarts. Ook wat betreft de data afkomstig uit de vele productieprocessen van onze klanten. De connectiviteit die veelal wordt toegepast hangt sterk af van de frequentie en het type data in de verschillende processen. Of het nu gaat om bedraad-netwerk, WIFI-netwerk, 4/5G-oplossing of een combinatie hiervan.  
JUMO heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het ontwikkelen van een breed scala aan digitale sensoren, automatiseringstechniek en Cloudoplossingen om aan de vraag vanuit de markt om processen efficiënter, gebruiksvriendelijker en duurzamer te maken, te kunnen voldoen. Onze engineering afdeling realiseert zich dat het kunnen leveren van een totaaloplossing steeds belangrijker wordt. Dit houdt voor JUMO in dat wij onze klanten naast hoogwaardige hardware en software innoverende engineeringsdiensten aanbieden.

Praktijkvoorbeeld

Ruma Rubber

Ruma Rubber uit Hoogeveen produceert rubber walsen. Voor de registratie van de procesdata waren de autoclaven uitgerust met analoge schrijvers. De temperatuur en de druk werd gedurende het proces in de autoclaaf vastgelegd. De wens van Ruma Rubber was een nieuwe vorm van loggen, waarbij data accurater zou worden gelogd en eenvoudiger is uit te lezen. De autoclaven werden door JUMO voorzien van het PCA/PCC 3000 systeem. De PCC tool zorgt er voor dat de gegevens van de hardware in het proces naar de server toe gaan. Het PCA gedeelte zorgt voor de visualisatie van de data.

Vernieuwing huidige systemen

Ruma Rubber

Vernieuwing huidige systemen

Ruma Rubber

m-TRON PLC

De data gaat via RS485 uit de vier autoclaven naar de centrale m-TRON PLC. Op de CPU-module komt de communicatie binnen. De informatie uit de autoclaven en de datalogging wordt door de CPU verwerkt. Het resultaat is een nieuw systeem waarbij er na elke batch op een scherm te zien is of het vulkanisatieproces goed is verlopen. Bij dit proces wordt het product onder druk verhit om luchtinsluiting te voorkomen waarna het materiaal zijn specifieke rubbereigenschappen verkrijgt. Ook kan men in één oogopslag zien of zowel de druk als de temperatuur beschikken over de juiste waardes en of die voldoende lang zijn behouden. Het systeem geeft automatisch een waarschuwing als tijdens dit proces een waarde afwijkt.

Maak een afspraak

Dies ist ein Pflichtfeld.
Dit is een verplicht veld. Vul een voornaam in.
Dit is een verplicht veld. Vul een achternaam in.
Dit is een verplicht veld. Voer uw bedrijfsnaam in.
Dit is een verplicht veld. Vul een straat in.
Dit is een verplicht veld. Vul een postcode in.
Dit is een verplicht veld. Geef een locatie op.
Kies een optie.
Dit is een verplicht veld. Vul een e-mailadres in.

Met uw aanvraag geeft u ons een opdracht die wij graag naar uw tevredenheid willen vervullen. De in dit verband verzamelde gegevens worden opgeslagen. Om uw verzoek naar tevredenheid te verwerken, is het noodzakelijk om alle bestaande velden in te vullen (alleen de velden gemarkeerd met * zijn verplicht). We gebruiken uw gegevens om uw verzoek te verwerken als onderdeel van het bedrijfsproces. Er is geen persoonlijk gebruik. Wij verstrekken geen gegevens aan derden. Wij behouden de statistische analyse van geanonimiseerde datagegevens.

Afspraak inplannen

Dirk Kop

TECHNISCH MANAGER

Telefoon:

+31 (0) 653188452 Neem contact op