Energie-transitie
Om verdere opwarming van de aarde te voorkomen is het noodzakelijk om de gestelde doelen, die in het Klimaatakkoord (2015 in Parijs) zijn opgesteld, te behalen. Hiervoor is het nodig dat wij met elkaar de overstap maken van fossiele brandstof naar duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, wind- en zonne-energie. Het inzetten van waterstof is veelbelovend voor de nabije toekomst.
Dit heeft gevolgen voor onze mobiliteit, de gebouwde omgeving, de industrie en de land- en tuinbouw. Anders kijken naar het opwekken van elektriciteit, het hergebruiken van grondstoffen en de inzet van restwarmte, biedt voldoende kansen voor de industrie in Nederland om innovatief en toekomstbestendig te produceren en te creëren.Het betekent ook dat er kansen liggen om nieuwe processen te ontwikkelen of bestaande processen te optimaliseren. Het meten, regelen en besturen van die processen vraagt om innovatieve technieken en juist hierin speelt JUMO een rol.
Aardwarmte en waterstof bieden dergelijke nieuwe kansen. De mogelijkheden zijn talrijk bijvoorbeeld voor de tuinbouw maar ook bij de opwekking van duurzame energie en de inzet van water voor de meest uiteenlopende toepassingen in de (proces)industrie in Nederland.