JUMO Kennisevents 2023

Het aanbod voor 2023 is bekend. Verschillende toepassingen uit de industriële sensoren en automatiseringsbranche zullen wederom branche breed worden toegelicht.

Nederland kent vele verschillende takken van industrie. Iedere branche heeft zo haar eigen vraagstukken en uitdagingen. Met onze eigen kennisevents en de events van het FHI, waar we aan deelnemen, streven wij ernaar een aantrekkelijk aanbod neer te zetten. Met als doel de markt te voorzien van de juiste kennis én kunde.

De locaties van events georganiseerd door het FHI vindt u op deze pagina terug.

AGENDA 2023 

Onderstaand vind je alle informatie over JUMO kennisevents en de events van het FHI waar JUMO dit jaar aan deelneemt.

image alt text

10 oktober JUMO Kennisevent Digitale Sensoren

JUMO Kennisevent Digitale Sensoren

toepasbaar voor ieder proces

10 oktober, JUMO Weesp

Tijdens dit kennisevent besteden wij aandacht aan het steeds groter wordende assortiment aan digitale sensoren. Steeds meer grootheden kunnen digitaal gemeten worden en steeds meer verschillende communicatieprotocollen zijn beschikbaar. Wil jij meer weten over de nieuwste generatie digitale sensoren en de nieuwste communicatieprotocollen? Geef je dan nu op voor dit kennisevent. Na het theoretische gedeelte waarin de voor- en nadelen van de verschillende communicatieprotocollen wordt belicht, volgt een workshop waarin je zelf de digitale sensor koppelt met het communicatieprotocol naar keuze.

Deelnemen

AGENDA

09.30 – 10.00 uur Ontvangst JUMO Weesp
10.00 – 10.15 uur Korte introductie JUMO
10.15 – 12.00 uur Introductie digitale sensoren – de nieuwste protocollen*
12.00 -  13.00 uur Lunch
13.00 – 15.00 uur Workshop: Je gaat zelf een digitale sensor naar keuze aansluiten

*O.a.: IO-link en SPE (Single Pair Ethernet met directe connectie naar de Cloud) | TMP 117 digitale chip


image alt text

14 november JUMO Kennisevent Automatisering

JUMO Kennisevent Automatisering

voor kwaliteitsverbetering en procesefficiëntie

14 november, JUMO Weesp

Innovate to Automate - is dit jaar het thema van ons jaarlijkse kennisevent over automatisering. Is de besturing van jouw installatie up-to-date en toekomstbestendig?

Door gebruik te maken van slimme PLC besturingen kun je de efficiëntie van jouw productieproces (installatie) aanzienlijk verbeteren

Kortom, zijn begrippen als procesbetrouwbaarheid, flexibiliteit, snelle responstijden, diagnostiek, schaalbaarheid en integratievoordelen voor jou belangrijk? Schrijf je dan vandaag nog in voor ons Kennisevent over Automatisering op dinsdag 14 november a.s.

Deelnemen

AGENDA

09.30 – 10.00 uur Ontvangst JUMO Weesp
10.00 – 10.15 uur Korte introductie JUMO
10.15  - 12.00 uur Mogelijkheden van PLC besturingssystemen en systeemintegratie*
12.00  - 13.00 Lunch
13.00 – 15.00 uur Workshop: Je gaat zelf een visualisatie opbouwen in CODESYS en maakt kennis met smartWARE setup

*PLC besturingstechniek, Single Pair Ethernet en Evaluation mogelijkheden
*Slimme regelaarmodules voor flexibele installatieplanning
*Cloud en SCADA  - jouw productieproces 24/7 in beeld


JUMO Kennisevents

Onze kennisevents en praktijkdagen zijn kleinschalig met voldoende ruimte voor persoonlijke vraagstukken. Naast heldere uitleg bieden wij jou de mogelijkheid het geleerde in de praktijk te brengen.

Het bijwonen van JUMO online events is kosteloos, maar van te voren aanmelden is wel vereist. Vul het formulier bij het desbetreffende event in of meld je telefonisch aan via 0294-491491.

Onze technische specialisten Marco Teuizen en Dirk Kop
FHI, federatie van technologiebranches

Branche organisatie FHI

Branche organisatie FHI organiseert in 2023 diverse events waarin kennisdeling centraal staat. De bijeenkomsten zijn gevuld met diverse thema's, van 5G en industriële veiligheid tot machinebouw. Van instrumentatie en analyse apparatuur tot aan uitleg over PROFIBUS, PROFINET en IO-link en andere datacommunicatiestandaards waarmee automatiseringscomponenten zoals sensoren, actuatoren en regelaars informatie uitwisselen.

JUMO is ook dit najaar weer vaste deelnemer aan verschillende door het FHI georganiseerde events. Welke dat zijn vind je hieronder.

AGENDA FHI 2023

Event: PROFIdag november 2023

Focus van dit event ligt op concrete mogelijkheden en voordelen gerealiseerd met PROFIBUS en PROFINET technologie. Deze op ervaring gebaseerde kennis helpt gebruikers problemen te vertalen in oplossingen. Door middel van samenwerking met Competence Centers, Training Centers, en de Internationale PROFIBUS en PROFINET organisatie (PI International) biedt PI Nederland de meest uitgebreide deskundigheid over haar technologie. PI Nederland vindt het belangrijk om de markt direct te informeren.

Dit najaar vindt daarom opnieuw dit eendaagse event plaats. JUMO is deelnemer en verzorgt een workshop waarbij een JUMO IO-link sensor wordt geconfigureerd en uitgelezen via een IO-link master. Via Modbus TCP / PROFINET is de master benaderbaar waardoor gebruikers de meetgegevens via een software tool vervolgens op de PC kunnen inzien.

Sprekers


Technisch specialist

Dirk Kop +31 653188452 Dirk.Kop@jumo.net +31 653188452


Technisch specialist

Marco Teunizen +31 294 490305 Marco.Teunizen@jumo.net +31 294 490305


Senior account manager

Wouter Horst +31 623404760 wouter.horst@jumo.net +31 623404760


Team leider Engineering

Joris Lit +31 294 491483 joris.lit@jumo.net +31 294 491483


Team leider Sensoren productie

Cees Nooij +31 294 491487 cees.nooij@jumo.net +31 294 491487

Registratie formulier
JUMO kennis events 2023

Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld. Vul een achternaam in.
Dit is een verplicht veld. Voer uw bedrijfsnaam in.
Kies een optie.
Dit is een verplicht veld. Vul een e-mailadres in.

Met uw aanvraag geeft u ons een opdracht die wij graag naar uw tevredenheid willen vervullen. De in dit verband verzamelde gegevens worden opgeslagen. Om uw verzoek naar tevredenheid te verwerken, is het noodzakelijk om alle bestaande velden in te vullen (alleen de velden gemarkeerd met * zijn verplicht). We gebruiken uw gegevens om uw verzoek te verwerken als onderdeel van het bedrijfsproces. Er is geen persoonlijk gebruik. Wij verstrekken geen gegevens aan derden. Wij behouden de statistische analyse van geanonimiseerde datagegevens.