KLANTSPECIFIEKE SENSORTECHNOLOGIE

Ben jij op zoek naar een sensor op maat?

Als je niet hebt gevonden wat je zoekt in ons standaard assortiment, kunnen wij je waarschijnlijk nog steeds helpen met een klantspecifieke sensor. Ben je op zoek naar een drukomvormer, temperatuursensor of een speciale sensor voor vloeistofanalyse? Geen probleem! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Insert your alternative text

Ons aanbod van diensten:

  • ontwikkeling volgens jouw wensen
  • verschillende testen- en keuringen mogelijk
  • materiaalbeheer
  • mechanische testen
  • thermische testen


Jouw voordelen

  • optimale oplossingen voor jouw toepassing
  • producten van hoge kwaliteit
  • engineering (advies, bouw)
  • kwaliteitsborgingssystemen


Maatwerk
Onze productieafdeling is zo ingericht dat snel geschakeld kan worden waardoor klanten in geval van nood geholpen kunnen zijn. Afhankelijk van de uitvoering en het aantal kunnen sensoren vaak dezelfde dag nog geproduceerd en uitgeleverd worden. Een ander voordeel van het kunnen leveren van maatwerk is dat de productiewerkzaamheden uitdagend en afwisselend zijn. De TSP van JUMO Weesp is in staat om de sensor aan te passen aan de vereisten van de klant waardoor arbeidsintensieve en kostbare procesaanpassingen de klant bespaart blijven. Bij het produceren komt veel vak- en handwerk kijken. Zoals zachtsolderen (tin), hardsolderen (zilver), lassen en allerhande assemblagewerkzaamheden. Ook het verbinden van de mantelelementen vraagt om specialisme. Als sensoren eenmaal geproduceerd zijn en nabehandeling nodig is gebeurt dat ook op de TSP in Weesp. Deze werkzaamheden bestaan o.a. uit het grof schuren en borstelen, het zandstralen en polijsten, maar ook oppervlaktebehandelingen zoals (hard)verchromen, elektrolytisch polijsten en verschillende soorten coating kunnen worden gerealiseerd.

Klantspecifieke sensoren

Lassen van de sensor

Klantspecifieke sensoren

Kopsensoren

Enkele verschillende typen
De kopsensor is een sensor voorzien van een aansluitkop die bij voorkeur gebruikt wordt voor temperatuurmeting in vloeibare en gasvormige media. Door de specifieke bouwvorm van deze JUMO sensor is de afdichting zeer betrouwbaar zowel bij onder- als overdruk. JUMO produceert deze sensoren o.a. voor de HVAC, oven- en apparatenbouw. Bij de kabelsensor is de sensor niet voorzien van een aansluitkop maar is het meetelement ingekapseld in een huls voorzien van een kabel. Dit type sensor wordt ook veel toegepast bij temperatuurmeting in droge of vochtige ruimtes met een temperatuurbereik van -200 tot +400 °C. Naast analoge sensoren biedt JUMO een uitgebreid assortiment digitale sensoren met IO-Link en digiLine (modbus RTU) technologie, meetomvormers en draadloze sensoren.

Insert your alternative text

Assortiment
Afhankelijk van de toepassing bestaat een temperatuursensor uit verschillende onderdelen. Het algemene toepassingsspectrum van JUMO temperatuursensoren varieert van -200 °C tot + 1600 °C (bij industriële ovenprocessen en gieterijtechnologie). De klant heeft de keuze uit verschillende meetinzetten (Pt100, Pt500 tot Pt1000 en thermokoppels), sensormaterialen en aansluitmogelijkheden voor het meten van temperatuur. Omdat er zoveel verschillende toepassingsgebieden zijn lopen de vereisten voor de thermische en mechanische eigenschappen van een temperatuursensor dus sterk uiteen. Klanten kunnen zelfs bij ons terecht voor sensoren die onder extreme trilling staan of worden ingezet in atmosferen met stoom. Hoge druk en inzet in agressieve media vormen voor temperatuursensoren van JUMO geen probleem. Jaarlijks vinden dan ook duizenden temperatuursensoren hun eindbestemming in de meest uiteenlopende industriële sectoren in Nederland en daarbuiten.

image alt text

Syalon temperatuursensor

Case study temperatuursensor met een Syalon 101 beschermbuis

Voor een biogasinstallatie heeft JUMO een sensor op maat geproduceerd. In deze toepassing moest de temperatuur onder extreme hitte worden gemeten.

Hiervoor heeft JUMO TSP een temperatuursensor ontwikkeld met een beschermbuis van Syalon 101, een bijzonder keramisch materiaal. Deze temperatuursensor is uitgevoerd met thermokoppel “S”. Dit type is , gecreëerd van platina en rhodium, in dit geval met een draaddiameter van 0,5 mm2, in een dubbele uitvoering. Platina draad is goed bestand tegen hitte, in deze toepassing werd gemeten bij een temperatuur van 1200 °C, een temperatuur waarbij hittebestendig staal zou kunnen smelten vandaar dat aanvullend gekozen is voor een beschermbuis van Syalon 101.

Sensor op maat nodig?

Heb je interesse gekregen in een sensor op maat? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op!

Dit is een verplicht veld. Vul een achternaam in.
Dit is een verplicht veld. Vul een e-mailadres in.