In 4 Schritten zum perfekten Angebot

blue dot

1

Stellen Sie uns eine Aufgabe zum lösen, wir helfen Ihnen diese zu konkretisieren.

Hiermit werden Sie in die Lage versetzt, die Aufgabenstellung noch besser skizzieren zu können.

blue dot

2

Flyer verteilen andere - Wir stellen Ihnen echte Techniker für Ihre Fragen und Aufgaben zur Seite.

Damit profitieren Sie schon von Beginn an.

blue dot

3

Innerhalb der nächsten 48 Stunden erhalten Sie ein unverbindliches Angebot von uns.

Damit verkürzen wir Ihre Wartezeit.

blue dot

4

Sollte Ihnen unser Angebot zusagen, kommen wir gerne bei Ihnen persönlich vorbei und besprechen alle weiteren Details.

Damit Sie individuelle Betreuung genießen.

Gesprächstermin vereinbaren

Sabine Häcker

Messeorganisation

Telefon:

0661 6003 2865 Jetzt Gesprächstermin vereinbaren
Waarschuwing

Waarschuwing

Er is een ongeldige configuratie gevonden. Neem contact op met de beheerder.

 

JUMO Regeltechniek

Veel processen, machines en installaties zijn uiterst moeilijk te regelen zonder geavanceerde automatiseringstechnologie. Temperatuur, druk, flow en niveau, om maar een paar procesvariabelen te noemen, dienen niet alleen te worden gemonitord maar ook precies geregeld. Nauwkeurige en betrouwbare regeltechniek is een belangrijke vereiste voor consistente product- en proceskwaliteit. Aanvullend zorgt de juiste regeltechniek voor energiezuinige werking van iedere installatie.

Grootheden

Temperatuur

Temperatuur is een van de belangrijkste meetvariabelen in vele branches en is sinds de oprichting van het bedrijf een kerncompetantie van JUMO. Een nauwkeurig geregelde temperatuur is essentieel voor veel productieprocessen. JUMO biedt geschikte apparatuur voor de meest uiteenlopende toepassingen; van ruimte temperatuurmeting in gebouwbeheer en klimaatkamers tot hoge temperatuurmeting in de industriële ovenbouw en alles daar tussen in. Het assortiment temperatuurregeltechniek bestaat o.a. uit sensoren (analoog, digitaal en wire-less), regelaars, thermostaten en complete automatiseringsoplossingen.

Temperatuur

JUMO ovenregeling met automatiseringssysteem mTRON T
JUMO ovenregeling met automatiseringssysteem mTRON T
De kwaliteit van een product wordt bepaald door de juiste regeling van een proces. JUMO automatiseringsoplossingen omvatten complete regelingen voor de meest uiteenlopende toepassingen of het nu gaat om temperatuurbewaking in een ovenprocesregeling of om een klimaatbeheerssysteem.
 • Geïntegreerde webserver
 • 8,4" TFT-Touchscreen
 • Klantspecifieke procesbeelden
JUMO diraTRON regelaarserie
JUMO diraTRON regelaarserie
Voor het regelen van temperatuur maar ook voor druk en andere procesvariabelen zijn in de markt universeel toepasbare regelaars volop verkrijgbaar. De universele diraTRON regelaar-serie van JUMO bestaat uit vijf vrij configureerbare compacte regelaars in verschillende DIN formaten voor optimale inzetmogelijkheden.
 • Programmeren met ST-code
 • Heldere display
 • Hoge functionaliteit
JUMO temperatuursensoren
JUMO temperatuursensoren
Temperatuurregeling is onmisbaar voor een optimaal procesverloop. Een uitgebreide range temperatuursensoren en bijbehorende procesregelaars zorgen voor optimale resultaten in de klimaat-, koel- en verwarmingstechniek en in de apparatenbouw en procestechniek. Draadloze en digitale uitvoeringen maken de range compleet.
 • Trillingsbestendige meetinzet
 • Toepassingsspecifieke inbouwlengte
 • Flexibele mantelkabel

Grootheden

Druk

Drukmeting is een van de belangrijkste regeltaken in bijna alle takken van industrie. Hoogwaardige apparatuur zorgt voor betrouwbare en veilige meetresultaten en biedt voor iedere toepassing de juiste oplossing: hygiënisch voor de levensmiddelen- en farmaceutische sector, universeel voor de machine- en installatiebouw en altijd zeer nauwkeurig. JUMO druksensoren zijn intern ontwikkeld en gepatenteerd, onze druk- en meetsystemen hebben de hoogste kwaliteit. U kunt kiezen uit verschillende meetsystemen. Deze omvatten piëzoresistieve silicium, metaal dunne film, keramische dikke film, of capacitieve keramiek.

Druk

JUMO MIDAS robuust en nauwkeurig
JUMO MIDAS robuust en nauwkeurig
De automotive branche, machinebouw en installatietechniek stellen robuuste eisen aan regeltechniek. Hoogbelastbaarheid en slijtagebestendigheid zijn vereisten bij de inzet van regelapparatuur. Druksensoren uit de JUMO MIDAS serie voldoen hieraan en kunnen in vloeibare en gasvormige media ingezet worden.n een elektrisch signaal.
 • lage investeringskosten
 • met verschillende uitgangssignalen
 • lange levensduur en een hoge overbelastbaarheid
JUMO drukmeettechniek met IO Link
JUMO drukmeettechniek met IO Link
Naast analoge regeltechniek beschikt JUMO over digitale regeltechniek zoals sensoren met IO-Link. Deze worden o.a. ingezet voor relatieve en absolute drukmeting in vloeistoffen en gassen. IO-Link druksensoren zijn zeer geschikt voor aansluiting op Masters. Drukregeltechniek voor toepassing in het Ex, SIL en ATEX bereik is eveneens verkrijgbaar.
 • verlaging van ingebruikname tijd
 • verhoging van de efficiëntie van de installatie
 • hoge procesveiligheid
JUMO DELOS
JUMO DELOS
Regeltechniek voor hygiënische toepassingen vraagt om afdichtingsvrije meetsystemen. JUMO DELOS is een afdichtingsvrije sensor en beschikt over optimale bevestigingsmogelijkheden; de display kan indien gewenst, 160° gedraaid worden t.o.v. de procesaansluiting en 180% voor montage met de procesaansluiting aan de bovenzijde.
 • Flexibele montage mogelijkheid
 • Hoge belast­baarheid
 • Eenvoudige configuratie

Grootheden

Flow

Door jarenlange ervaring op het gebied van waterbehandeling weet JUMO hoe belangrijk nauwkeurige regeling van doorstroming is. Het portfolio op het gebied van flowregelingen is dan ook uitgebreid. Naast elektromagnetische flowmeters levert JUMO paddle wheel sensoren, flowsensoren en drukverschiltransmitters. Of het nu gaat om de meting van gassen, vloeistoffen of slib, voor iedere toepassing is de juiste regeloplossing voor de meetgrootheid flow voorhanden.

Flow

Flowmeting goed geregeld
Flowmeting goed geregeld
Het regelen van vloeibare media vraagt om specifieke eisen met betrekking tot de ingezette regelapparatuur. Viscositeit, concentratie en dichtheid zijn enkele voorbeelden waarmee rekening gehouden moet worden bij de behandeling van water, drinkwater, afvalwater, paste, zuren, oplosmiddelen, slib, vruchtensappen en pulp. JUMO flowTRANS MAG is zo'n alleskunner.
 • slijtvast en onderhoudsvrij
 • hoge meetnauwkeurigheid
 • gemakkelijke en snelle ingebruikname
Paddle wheel flowsensor
Paddle wheel flowsensor
De paddle wheel sensor is geschikt voor de continue meting van de stroomsnelheid van neutrale en licht agressieve media met een laag gehalte aan vaste stoffen. Stroomsnelheden van 0,3 tot 10 m/s kunnen worden gemeten, met een proportionele pulsfrequentie van 0 tot 300 Hz.De zender geeft een frequentiepulssignaal dat evenredig is met de stroomsnelheid. Installatie is mogelijk in leidingen van DN15 tot DN400.
 • lagere installatiekosten
 • gestandaardiseerde armaturen
 • lage investeringskosten
Flowdetectie met JUMO PINOS
Flowdetectie met JUMO PINOS
Het bepalen van flowdetectie in vloeibare media kan op verschillende manieren gedaan worden. Bijvoorbeeld aan de hand van het calorimetrisch meetprincipe. De belangrijkste toepassingsgebieden hiervoor zijn te vinden in koelwatercircuits, pompsystemen (regeling van droogloopbeveiliging), bij warmtewisselaars, smeercicuits en lekkagebewaking van procesleidingen.
 • Micro-USB-configuratie-interface
 • vrije montagepositie
 • Analoge- of schakeluitgang

Grootheden

Niveau

Voor het regelen van niveau moet met veel criteria rekening gehouden worden. Zo dient bijvoorbeeld van tevoren duidelijk te zijn in welk medium de niveausensor moet meten, welke temperaturen er heersen en welke dichtheid het medium heeft. Bovendien is informatie vereist over de maximumhoogte die moet worden gemeten en de eventueel daarvoor benodigde kabellengte. Op het gebied van niveauregeling kan JUMO terugblikken op jarenlange ervaring in hydrostatische niveaumeting. Als leverancier van vlotters, afkomstig uit de metaaltechniek van JUMO, bevat het portfolio een ruime keuze aan vlotterschakelaars en niveautransmitters voor nauwkeurige niveaumeting.

Niveau

Niveauregeling in voertuigen
Niveauregeling in voertuigen
Betrouwbare voertuigdiagnostiek wordt mede bepaald door optimaal afgestelde regeling van niveau en temperatuur in het aandrijf-/motorsysteem. Denk bijvoorbeeld aan motor- en transmissieoliën die onder de juiste omstandigheden auto's, bedrijfsvoertuigen en bouw- en landbouwmachines voorzien van een optimale werking.
 • Aansluitkabel met polyester verbonden
 • Inbouwpositie staand of hangend
 • Optioneel met temperatuursensor
Klimaatbeheersing
Klimaatbeheersing
In verwarmings- en airconditioningsystemen is niveauregeling belangrijk voor de werking van warmte en koude overdracht. Dit gebeurd met behulp van vloeistof, meestal water. Het vulpeil van het systeem moet ingeregeld en bewaakt worden om er zeker van te zijn dat het systeem efficiënt werkt en bijvoorbeeld niet onnodig veel water verbruikt als dat niet nodig is. Vlotters bieden uitkomst.
 • onderhoudsvrije apparatuurinstelling
 • waar voor je geld
 • zijdelingse montage via schroefkoppeling
Procesbetrouwbaarheid
Procesbetrouwbaarheid
Juiste niveauregeling garandeert procesbetrouwbaarheid. JUMO niveausensoren uit de MAERA-serie kenmerken zich door de hoge overbelastingsweerstand van de piëzoresistieve meetcel. Lange termijn stabiliteit, temperatuurbestendig en betrouwbaarheid zijn belangrijke factoren die bijdragen aan het succesvol verloop van uw proces.
 • optionele met temperatuursensor Pt100
 • 80-voudige overbelastbaarheid
 • bestand tegen aggressieve meetstoffen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Dies ist ein Pflichtfeld.
Dit is een verplicht veld. Vul een voornaam in.
Dit is een verplicht veld. Vul een achternaam in.
Dit is een verplicht veld. Voer uw bedrijfsnaam in.
Dit is een verplicht veld. Vul een straat in.
Dit is een verplicht veld. Vul een postcode in.
Dit is een verplicht veld. Geef een locatie op.
Kies een optie.
Dit is een verplicht veld. Vul een e-mailadres in.

Met uw aanvraag geeft u ons een opdracht die wij graag naar uw tevredenheid willen vervullen. De in dit verband verzamelde gegevens worden opgeslagen. Om uw verzoek naar tevredenheid te verwerken, is het noodzakelijk om alle bestaande velden in te vullen (alleen de velden gemarkeerd met * zijn verplicht). We gebruiken uw gegevens om uw verzoek te verwerken als onderdeel van het bedrijfsproces. Er is geen persoonlijk gebruik. Wij verstrekken geen gegevens aan derden. Wij behouden de statistische analyse van geanonimiseerde datagegevens.