Wort koken

Bij het koken van het wort worden aromatische bestanddelen uit het hop gehaald. Tegelijkertijd verliest het mengsel door verdampen, componenten die later in het bier een slechte smaak zouden kunnen veroorzaken. Het wort wordt van verdere troebelingen gezuiverd, die bij de hoge temperaturen denatureren en uitéénvallen. Een positief effect van het koken is dat het wort gesteriliseerd wordt.

Prozessdaten
Overdruk 0,2 tot 0,3 bar
Temperatuur ongeveer 100 °C
pH-waarde 5,4 tot 5,8

Onze oplossingen voor uw toepassing

Meet-en regeltechniek voor een goede smaak

Druk-, temperatuur- en pH-meting in de wortketel

De processen in de wortketel zijn bepalend voor de smaak en kleur van het bier. De meet- en regeltechnologie van JUMO zorgt voor een exacte temperatuur-tijdprogramma, de juiste druk en de optimale pH-waarde. Hierdoor wordt het beste resultaat bereikt en blijft de kwaliteit constant.

Uw contactpersoon

NO CONTACT PERSON