Bij het koken van het wort worden aromatische bestanddelen uit het hop gehaald. Tegelijkertijd verliest het mengsel door verdampen, componenten die later in het bier een slechte smaak zouden kunnen veroorzaken. Het wort wordt van verdere troebelingen gezuiverd, die bij de hoge temperaturen denatureren en uitéénvallen. Een positief effect van het koken is dat het wort gesteriliseerd wordt.
Procesgegevens | |
---|---|
Overdruk | 0,2 tot 0,3 bar |
Temperatuur | ongeveer 100 °C |
pH-waarde | 5,4 tot 5,8 |
Nr. | Product | Foto | Productnummer | |
---|---|---|---|---|
1 | JUMO dTRANS p31 Druksensor voor verhoogde mediumtemperaturen |
402050 | Vraag offerte aan | |
2 | JUMO DICON touch Twee-/vierkanalen proces- en programmaregelaar |
703571 | Vraag offerte aan |
Nr. | Product | Foto | Productnummer | |
---|---|---|---|---|
1 | Weerstand temperatuursensor Voor de levensmiddelen- en farmaceutische industrie |
902810 | Vraag offerte aan | |
2 | JUMO IMAGO 500 Meerkanaals proces- en programmaregelaar |
703590 | Vraag offerte aan |
Nr. | Product | Foto | Productnummer | |
---|---|---|---|---|
1 | JUMO tecLine HY pH-insteekelektrode voor hygiënische toepassingen |
201022 | Vraag offerte aan | |
2 | Pneumatisch wisselarmatuur Voor pH en redoxelektroden |
202823 | Vraag offerte aan | |
3 | JUMO AQUIS touch P Modulair meerkanaals meetinstrument (vloeistofanalyse) |
202580 | Vraag offerte aan |