Moutketel

Bij de productie van mout in de moutketel is een nauwkeurige regeling en meting van temperatuur erg belangrijk. Bij het mouten wordt het grof gemalen mout met water vermengt. Vervolgens doorloopt het mengsel een temperatuur-tijd-programma waarin het zetmeel in het mout door enzymen in suikers wordt omgezet. Een zeer nauwkeurige temperatuurregeling zorgt mede voor een hoge suikeropbrengst.

Procesgegevens
Convertertemperatuur 30 tot 35 °C
Mouttemperatuur tussen de 45 en 78 °C
pH-waarde 5,4 tot 5,8

Onze productaanbevelingen voor uw toepassing

Uw oplossing voor de moutketel

Perfecte bediening voor uw machine

In de moutketel wordt niet alleen de temperatuur, tijd en het proces geregeld, maar ook de pH-waarde bewaakt. Alle waarden worden manipulatievrij geregistreerd. Bovendien wordt het JUMO mTRON T automatiseringssysteem gebruikt voor de brouwerijbesturing. Zo heeft u het complete proces en vooral de kwaliteit van het bier onder controle.

Uw contactpersoon

NO CONTACT PERSON