Waarschuwing

Waarschuwing

Er is een ongeldige configuratie gevonden. Neem contact op met de beheerder.

 
Waarschuwing

Waarschuwing

Er is een ongeldige configuratie gevonden. Neem contact op met de beheerder.

 
Succesverhaal Power Supply

Effectieve preventieve maatregelen tegen stroomuitval

Stroom is een centrale bouwsteen voor welvaart, veiligheid en welzijn. Het creëert warmte en licht, maakt communicatie mogelijk en zorgt voor mobiliteit. In feite is dit van cruciaal belang in gebieden waar mensenlevens afhankelijk zijn van een betrouwbare stroomvoorziening. In bepaalde branches worden daarom maatregelen genomen om de kans op uitval zo laag mogelijk te houden. Hiertoe behoren zowel roterende als statische UPS-systemen (uninterruptible power supply), die worden gebruikt om stroomuitval te overbruggen. Een bekende leverancier van UPS-systemen is onze Duitse buur Piller Group GmbH, die een gestaag toenemende vraag waargenomen heeft met meer dan 7000 geïnstalleerde kinetische energieopslagsystemen en meer dan 6000 roterende UPS-systemen.

Opdracht

Piller Group GmbH bezit op de locatie Osterode am Harz (D) zeven kamerovens, die al enkele jaren in gebruik waren en gemoderniseerd moesten worden. De schakelkasten met inhoud zouden worden vervangen en voorzien van een nieuwe regelaar die zowel als programmaregelaar als continuregelaar in bedrijf zou functioneren. Bovendien moesten de frequentieomvormers en de veiligheidstemperatuurbegrenzers, samen met het bedieningspaneel op elke oven, worden vervangen.

De nieuwe installatie

De oplossing

Na een gedetailleerde analyse door JUMO Engineering werd in nauwe samenwerking met de klant en MAGG Elektroanlagen, een systeempartner van JUMO, een individuele oplossing ontwikkeld en geïmplementeerd.

De installatiebesturing en -automatisering is verzorgd door de krachtige JUMO variTRON 500, die wordt gebruikt om de zelfvoorziening van de installatie voor een systeem van 2 ovens te garanderen. Er zijn dus in totaal 4 systemen geïmplementeerd. De JUMO smartWARE Evaluatiesoftware zorgt voor de registratie en visualisatie van de gegevens.

Om de veiligheid van de installatie te vergroten, werd bovendien voor elke afzonderlijke oven een JUMO-veiligheidstemperatuurbegrenzer geïnstalleerd. MAGG Elektroanlagen GmbH was verantwoordelijk voor het schematisch ontwerp, de planning en de constructie van de nieuwe schakelkast. Zij verzorgde de installatie van de frequentieomvormers, de JUMO variTRON 500 met alle in-/uitgangen, het bedieningspaneel en de veiligheidstechniek van de JUMO veiligheidstemperatuurbegrenzers. Op dezelfde manier was MAGG Elektroanlagen het aanspreekpunt voor de levering, installatie en bekabeling van de installatie.

Op deze manier kunnen optredende storingen in een vroeg stadium worden opgemerkt, zodat adequate tegenmaatregelen kunnen worden genomen. Denk hierbij aan het stilleggen van delen van de fabriek of het waarschuwen van technisch personeel.

Nieuw bedienpaneel

Nieuw bedienpaneel

Schakelkast - close up

Schakelkast - close up

Project resultaat

JUMO is "meer dan sensors + automatisering". Het project omvatte immers een complexe oplossing, afgestemd op de specifieke behoeften van de Piller Group, niet alleen op het gebied van hardware maar ook software. Het resultaat: een maximaal efficiënt en veilig systeem dat vrijwel automatisch verloopt en vanaf elke locatie flexibel kan worden geëvalueerd met behulp van JUMO smartWARE Evaluatie.

Editor met status weergave

Editor met status weergave

Editor met programmakeuze

Editor met programmakeuze