Succesverhaal

Zwaarder, hoger, groter en verder

Opdracht

In de civiele techniek wordt vijzeltechniek ingezet om bestaande constructies zoals bruggen of gebouwen te verplaatsen. Bijvoorbeeld omdat er funderingsproblemen zijn of omdat de doorvaarthoogte voor scheepvaart moet worden aangepast.

Onlangs is de vijzelinstallatie van een grote speler uit deze branche voorzien van de nieuwste automatiseringstechniek van JUMO.  


Vijzelinstallatie CT deBoer

De toepassing

Civiele Technieken deBoer uit Nieuwegein is al meer dan 30 jaar actief in de internationale wereld van vijzelen, schuiven en persen. Om voorop te kunnen blijven lopen maakt het bedrijf gebruik van de nieuwste technieken. Recent is het oude meet en registratiesysteem van CT deBoer vervangen door JUMO variTRON. Dit complete PLC besturingssysteem is voorzien van de meest recente interfaces zoals OPC UA en MQTT en maakt gebruik van de CODESYS programmeeromgeving.

JUMO variTRON-500 PLC besturingssysteem

JUMO variTRON-500 PLC besturingssysteem

Voorbeeld datamanagement met JUMO variTRON

Voorbeeld datamanagement met JUMO variTRON

Projectresultaat

Door de hoge mate van inrichtingsvrijheid beschikt CT deBoer over de gewenste procesweergave. Met de registratiefunctie worden gegevens zoals vijzelbewegingen, belastingen en andere relevante parameters geregistreerd en opgeslagen om vervolgens later te kunnen worden geanalyseerd.

Tevens is een foutdetectie geïmplementeerd om te beschikken over alle veiligheidsfuncties die nodig zijn tijdens het vijzelen van zware lasten.