Project resultaat

Het meten van de pH-waarde is dus van een cruciaal belang en een belangrijk onderdeel in het reinigingsproces. Een tweede belangrijke factor in het reinigingsproces is het meten van de verzadiging van het water. Verzadigd water verliest ook de reinigende functie. Het inzetten van nauwkeurige geleidbaarheidssensoren is dan essentieel en zorgt er voor dat het verzadigede water tijdig word ververst. JUMO is al jarenlang een betrouwbare partner van INNO+ en samen streven wij naar een verdere optimalisatie van het leefklimaat voor mens en dier.


Insert your alternative text
Nieuws uit het kalibratielab

Service voor vocht en druk

Het geaccrediteerde kalibratielaboratorium voor de meetgrootheid temperatuur is sinds 1992 in Fulda (D) actief. JUMO is recent door de Duitse nationale accreditatie-instantie (DAkkS) geaccrediteerd als dienstverlener voor vochtigheids- en drukkalibratie. Als gevolg hiervan is JUMO in staat klanten gedurende de gehele productieketen te ondersteunen.

Luchtvochtigheid

Een nieuwe aanvulling biedt de kalibratie van sensoren voor vochtmeting. Vocht heeft grote invloed op de omgeving en de materialen die er aan blootgesteld zijn. Het monitoren en meten van het vochtniveau is belangrijk indien effecten van condens, corrosie, schimmelvorming, opwarming en verontreiniging bij producten vermeden dienen te worden.
Vocht dient te worden gemeten in industrieën waarin voedsel, farmaceutische producten, chemicaliën, olie, hout, textiel en papier geproduceerd en verkocht worden. Musea, kunstgalerijen, datacentra, ziekenhuizen, onderzoekslaboratoria en halfgeleiderfabrikanten zijn andere instellingen/bedrijven waarvoor vochtmeting van levensbelang is.
In het eigen laboratorium in Fulda (D) kalibreert JUMO hygrometers die worden gebruikt voor de directe registratie van relatieve vochtigheid (inclusief het gebruik van zenders en dataloggers). Deze kalibraties zijn altijd geaccrediteerd.

DKD luchtvochtigheid kalibratie

DKD luchtvochtigheid kalibratie 1

DKD luchtvochtigheid kalibratie

DKD luchtvochtigheid kalibratie 2

Druk

Het is raadzaam om elektrische en mechanische drukmeetinstrumenten eenmaal per jaar te kalibreren om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren. De nodige aanpassingen, onderhoud en reiniging zijn onderdeel van onze JUMO service. Een nieuwe toevoeging aan het serviceportfolio is het leveren van geaccrediteerde kalibraties van de mechanische meeteenheid en druk direct bij de klant. Het kan ongeacht de fabrikant worden uitgevoerd. JUMO kan absolute en relatieve druk in een meetbereik van -1 tot +600 bar kalibreren. Het kalibratieproces is conform DKD-R 6-1: 2014 of DIN EN 837: 1997. Andere diensten zijn onder meer het uitgeven van een kalibratiecertificaat, het aanbrengen van een kalibratiemarkering op het kalibratieobject en het vrijgeven van de gemeten waarden voordat aanpassingen worden gedaan.
Uw contactpersoon


DAkks Kalibratie

Team Service +31 294 49 14 93 +31 294 49 14 93