SPE en IO-Link: JUMO biedt beste van twee werelden voor zijn klanten

JUMO positioneert zich steeds meer als systeem- en oplossingsaanbieder voor sensoren en automatisering. Als betrouwbare partner bieden wij slimme sensoren en krachtige en intuïtief bedienbare automatiseringssystemen op weg naar de digitale transformatie.

Downloads

Perstekst (Nederlands)
(DOCX, 817.7kB)
Perstekst (Engels)
(DOCX, 813.7kB)
Persfoto (Duits)
(JPG, 737.46kB)
Persfoto (Engels)
(JPG, 735.4kB)
Perscontact
( VCF, 246B)

„Afhankelijk van de branche en industriële toepassing biedt JUMO efficiënte producten en oplossingen op verschillende niveaus van de automatiseringspiramide”, benadrukt Dirk Kop, Technisch manager bij JUMO. Een sensoraansluiting is zowel op basis van IO-Link als via Single Pair Ethernet (SPE) mogelijk.

„IO-Link heeft zich bewezen als een industrieel geschikt communicatiesysteem en heeft herhaaldelijk eenvoud en robuustheid in de werking aangetoond”, zegt Kop. Hij noemt het eenvoudig vervangen van defecte of beschadigde IO-Link-sensoren als de twee belangrijkste voordelen van IO-Link. Dit kan zowel de uitvaltijd als de onderhoudskosten verminderen. De onafhankelijkheid van de veldbus wordt gegarandeerd door het gebruik van een IO-Link-master met multi-protocolmogelijkheden. “Met nieuwe oplossingen uit beide technologiegebieden laten we zien dat we SPE niet zien als een concurrentie voor IO-Link, maar als een verstandige toevoeging”, aldus Kop.

Consistente communicate tot op veldniveau

Consistente communicatie tot op veldniveau

SPE wordt momenteel steeds belangrijker en bewijst zijn geschiktheid voor gebruik in industriële toepassingen. JUMO heeft daarom de innovatieve SPE-technologie op basis van 10BASE-T1L geïntegreerd in 3 nieuwe sensoroplossingen:

  • JUMO hydroTRANS S20 (Temperatuur, vocht, CO2 sensor)
  • JUMO flowTRANS MAG H20 (flowmeter)
  • JUMO DELOS S02 (druksensor).

Met Single Pair Ethernet behoren complexe installaties tot het verleden. Ten slotte maken de nieuwe SPE-sensoren een Ethernet-netwerk tot op veldniveau mogelijk en zorgen zo voor een effectieve communicatie op alle niveaus van de automatiseringspiramide - tot en met de directe verbinding met de JUMO Cloud. Kop ziet consistente communicatie zonder verstoring van de media als een belangrijk voordeel van SPE.

SPE vermindert de bekabelingsinspanning door deze terug te brengen tot slechts één paar draden, wat zorgt voor de energietoevoer naar de sensoren via Power over Data Line (PoDL) en snelle digitale overdracht van de nauwkeurige sensorwaarden over kabelafstanden tot 1000 meter . “We willen onze klanten een basis bieden voor besluitvorming over hun individuele toepassing en hen het beste van twee werelden laten zien”, zegt Kop.

Heb je vragen?


Pers

Saskia van der Laan +31 294 49 14 91 +31 294 49 14 91