Data met SPE technologie van de sensor rechtstreeks naar de JUMO Cloud

Hoogwaardige sensoren voor continue Ethernet-communicatie

JUMO heeft de mogelijkheden van de op Ethernet gebaseerde SPE-technologie geïntegreerd in 3 nieuwe sensoren: JUMO hydroTRANS (vocht-, CO2-, en temperatuursensor), JUMO flowTRANS MAG H20 (flowsensor) en JUMO DELOS S02 (druksensor).

Downloads

Persbericht (Engels)
(DOCX, 268.7kB)
Persfoto
(JPG, 898.08kB)
Business card
( VCF, 246B)

De keuze voor toepassing van SPE-technologie in de nieuwe sensoren van JUMO, biedt gebruikers de mogelijkheid om complete systeemoplossingen met continue Ethernet-overdracht in hun toepassingen in te zetten. Dit aspect vereenvoudigt het opstarten en biedt aanvullende voordelen:

SPE vertegenwoordigt slechts de fysieke laag waarop een verscheidenheid aan op Ethernet gebaseerde protocollen kan worden uitgevoerd. JUMO heeft voor de nieuwe sensoren gekozen voor de SPE 10BASE-T1L standaard. Hierbij zijn kabellengtes tot 1000 meter voor sensoraansluiting mogelijk. Dit opent een breed scala aan toepassingsgebieden voor universeel gebruik van de SPE-technologie. Elk van de 3 sensoren wordt gevoed via Power over Data Lines (PoDL). De verbinding wordt tot stand gebracht via een SPE-connector met hoge beschermingsgraad in M12-uitvoering.

De gegevensoverdracht is gebaseerd op consistent Ethernet, daarom kan de sensor gegevens direct met de regelaar en gelijktijdig met JUMO Cloud uitwisselen.

Voor de communicatie met de besturing (plc) kan de gebruiker terugvallen op de beproefde Ethernet-gebaseerde communicatiestandaard Modbus TCP. De Cloud communicatie wordt met slechts enkele klikken direct op de SPE sensor door middel van de App "JUMO smartCONNECT" geconfigureerd. Op deze manier kunnen snel en eenvoudig systeemoplossingen bestaande uit sensoren en automatiserings en/of besturingstechnologie worden ingesteld. 

Hierdoor kan de JUMO hydroTRANS sensor de kamertemperatuur, luchtvochtigheid en de CO2-concentratie meten en bovendien de statuswaarden (metadata) via de SPE-interface rechtstreeks naar de JUMO Cloud sturen.

Heb je nog vragen?


Pers

Saskia van der Laan +31 294 49 14 91 +31 294 49 14 91