JUMO flowTRANS MAG H20 meet geleidende media met hoge precisie

Nieuwe elektromagnetische flowmeter voor geleidende vloeistoffen

JUMO flowTRANS MAG H20 kan flexibel worden gebruikt in een breed scala aan processen. Naast de flowmeting wordt ook de temperatuur gemeten. Een moderne HMI maakt configuratie via Bluetooth en de JUMO smartCONNECT-app mogelijk. De SPE (single pair Ethernet) interface met PoDL (Modbus TCP, JUMO cloud connector) zorgt voor een vereenvoudigde JUMO cloud-verbinding en consistente IP-communicatie van het veld naar het automatiseringsniveau.

Downloads

PDF (Nederlands)
(DOCX, 227.8kB)
PDF (Engels)
(DOCX, 225.2kB)
Persfoto
(TIF, 17.16mB)
Contact
( VCF, 246B)

Afhankelijk van het gebruikte meetmedium, de vereiste nauwkeurigheid en de procesomstandigheden kan een groot aantal methoden worden gebruikt. Voor flowmeting biedt JUMO reeds producten aan die werken volgens het drukverschil, de calorimetrische meetmethode of het magnetisch-inductieve meetprincipe. Het nieuwe apparaat maakt gebruik van het magnetisch-inductieve meetprincipe en overtuigt door zijn hoge nauwkeurigheid.

De nauwkeurigheid is +/- 0,5% van de gemeten waarde, een extra temperatuursensor is al geïntegreerd. Door zijn metalen behuizing en o.a. Tri-Clamp procesaansluiting in nominale wijdten van DN 06 tot DN 25, kan JUMO flowTRANS MAG H20 metname worden gebruikt in toepassingen voor voedsel maar ook in andere industrieën waarvoor een G-buitendraad beschikbaar is. De nominale druk kan oplopen tot PN 16 en de mediumtemperatuur tot 90 °C CIP reiniging is mogelijk. De beschermingsgraad IP65 / IP67 / IP69 maakt deze flowmeter een flexibele partner voor de meest uiteenlopende processen.

De HMI van JUMO flowTRANS MAG H20 bestaat uit een TFT-display waarop 2 proceswaarden inclusief de status- en informatiemeldingen worden weergegeven. De flowmeter wordt lokaal via de Bluetooth-interface en de JUMO smartCONNECT-app geconfigureerd. Het Modbus TCP-protocol wordt uitgevoerd op de SPE met PoDL-interface, wat een consistente IP-communicatie van de sensor naar het automatiseringssysteem mogelijk maakt. De geïntegreerde JUMO cloud connector vereenvoudigt de verbinding met de JUMO cloud. Een andere variant van JUMO flowTRANS MAG H20 is beschikbaar met een IO-Link-interface, die net als de JUMO flowTRANS US W02 ook andere in- en uitgangen faciliteert.

De toepassingsmogelijkheden zijn divers: JUMO flowTRANS MAG H20 kan bijvoorbeeld worden ingezet in de levensmiddelenindustrie en bij de techniek voor het doseren van additieven. Het inzetgebied reikt van kleine en middelgrote doseerstations, hulpsystemen tot aan pompconstructies.

Heb jij nog vragen?


Pers

Saskia van der Laan +31 294 49 14 91 +31 294 49 14 91