Robuste industriële uitvoering, onderhoudsvrij en flexibel

Betrouwbare en compacte niveaubewaking

De capacitieve niveauschakelaar JUMO ZELOS C01 LS herkent het niveau van vloeistoffen en vaste stoffen. De schakelaar kan ook worden gebruikt in onder druk staande tanks of leidingen. JUMO ZELOS is geschikt voor toepassing in een industriële omgeving met vereisten voor overloop- en droogloopbeveiliging of voor mediadetectie.

Downloads

Perstekst (Engels)
(DOCX, 514.8kB)
Persfoto
(TIF, 4.32mB)

JUMO ZELOS C01 LS kan worden gebruikt in vloeistoffen of stortgoederen met temperaturen tussen -40 en +200 °C. Dankzij de unieke automatische kalibratiefunctie wordt niveaumeting langdurig stabiel en betrouwbaar uitgevoerd. Bovendien kunnen de 2 schakeluitgangen na configuratie automatisch veilig onderscheid maken tussen meetmedium en reinigingsmedia of schuim. Zelfs verklevingen vormen geen probleem voor deze betrouwbare sensor. Het zeer compacte ontwerp draagt bij aan veelzijdige inzetmogelijkheden (compacte systemen). Montage is eenvoudig te realiseren. Aangezien de afdichting naar het medium via de sensortip plaatsvindt, is er geen aparte afdichting nodig. Dit betekent dat het risico op verwissling is weggenomen.

Kortsluit- en polariteitsbeveiliging zorgen voor extra veiligheid. Een niet-equivalent circuit maakt het mogelijk om lijnfouten, zoals een kabelbreuk, te detecteren. De schakelaar kan na installatie worden bijgewerkt met behulp van een firmware-updateprofiel, waardoor systeemuitval tot een minimum wordt beperkt. Als uitgangssignalen zijn PNP, NPN, push-pull en IO-Link beschikbaar. Een 360° verlichte statusweergave vooziet in  eenvoudige herkenning van de status van de niveauschakelaar volgens NAMUR en VDI/VDE .

De niveauschakelaar beschikt over beschermingsklassen IP67/IP69, alle onderdelen die in contact komen met media zijn gemaakt van PEEK met een homogene oppervlakteruwheid van minder dan Ra 0,8 µm. Het kan worden geleverd met uitgebreide goedkeuringen voor toepassingen in de levensmiddelenindustrie, in de spoorwegtechniek en in de scheepsbouw. Bovendien wordt voldaan aan de eisen voor intrinsiek veilige explosiebeveiliging, de Waterhuishoudingswet (WHG) en elektrische veiligheid volgens UL.

De JUMO ZELOS C01 LS is geschikt voor niveaubewaking in containers, droogloopbeveiliging van pompen of voor klepbesturing. Tevens kan JUMO ZELOS worden ingezet als aansturing voor PLC-ingangen en waarschuwingssignalen. Typische toepassingsvoorbeelden zijn opslagtanks voor vast of vloeibaar voedsel, water en afvalwater, evenals zand of granulaten. Mediaherkenning is automatische en kan indien nodig met of zonder software worden "aangeleerd". 

Heb jij nog vragen?


Marketing medewerker

Saskia van der Laan +31294768050 Saskia.vanderLaan@jumo.net +31294768050