JUMO smartWARE Evaluation voor de evaluatie en visualisatie van meetgegevens

Intelligente automatisering voor industrie 4.0

De browsergebaseerde softwareoplossing JUMO smartWARE Evaluation zorgt voor een intuïtieve evaluatie en visualisatie van procesgegevens uit automatiseringssystemen zoals bijvoorbeeld het JUMO variTRON automatiseringssysteem. Individuele dashboards bieden gerichte en snelle toegang tot geregistreerde procesgegevens. Manipulatiedetectie op basis van digitale certificaten garandeert een hoog niveau van gegevensbeveiliging.

Persbericht downloaden

Persbericht (Duits)
(DOCX, 222kB)
Persfoto
(TIF, 3.24mB)

Data is het goud van de 21e eeuw. Efficiënte data-acquisitie en -evaluatie zijn elementaire onderdelen van Industrie 4.0. Met JUMO smartWARE Evaluation is nu een software-oplossing voor het JUMO variTRON automatiseringssysteem beschikbaar, die browser-gebaseerde evaluatie van procesgegevens via aanpasbare dashboards mogelijk maakt.

JUMO smartWARE Evaluation wordt centraal op desktops, lokale servers of in de cloud met Docker-technologie geïnstalleerd. Extra installatie van software of add-ons door de gebruiker is niet nodig. Dit bespaart kosten voor het beheer van het systeem. De toegang vindt dan plaats via gangbare web browsers. Eenmaal ingesteld, maakt JUMO smartWARE Evaluation het voor een onbeperkt aantal gebruikers mogelijk om tot 1500 signalen te analyseren en te visualiseren - wereldwijd.

Een intuïtief apparaat- en fabrieksoverzicht maakt een snelle navigatie en selectie van dashboards mogelijk. Het maakt ook een fabrieksbrede batchopzoeking en -analyse mogelijk. Het individuele ontwerp van de dashboards is een belangrijke stap in de richting van een slimme fabriek, aangezien processen duurzaam kunnen worden geoptimaliseerd op basis van de verzamelde gegevens.

Gegevensbeveiliging is een topprioriteit voor JUMO smartWARE Evaluation. De geregistreerde ruwe data worden door het JUMO variTRON systeem volgens het datadiode-principe veilig via Rest-API naar een datastore overgedragen en gearchiveerd. De traceerbaarheid van de geregistreerde gegevens is ook verzekerd in geval van wijziging van de configuratie of vervanging van het toestel.

De evaluatie vindt plaats in een apart gedeelte (Dataview) en wordt ondersteund door manipulatiedetectie op basis van digitale certificaten, zodat verifieerbare procesgegevens op betrouwbare en snelle wijze kunnen worden verstrekt voor kritische audits.

Ook op het gebied van planning en kostenzekerheid slaat JUMO nieuwe wegen in. De facturering geschiedt via een licentiemodel en is gebaseerd op het aantal benodigde signalen. Het model is vrij schaalbaar en er zijn geen kosten per gebruiker.

Heeft u nog vragen?


Perscontact

Saskia van der Laan +31 294491491 saskia.vanderlaan@jumo.net +31 294491491