De nieuwe serie ultrasone flowmeters voor vloeistoffen - JUMO flowTRANS US W

Ultrasnel en ultrasmart

Producten uit de JUMO flowTRANS US W serie zijn hoog nauwkeurige ultrasone flowmeters voor geleidende en niet-geleidende media. Ze kunnen flexibel worden gebruikt in uiteenlopende processen en zijn bestand tegen corrosieve media. In aanvulling op flowmeting zijn varianten met een druksensor, Bluetooth, IO Link of JUMO digiLine beschikbaar.

Downloads

Persbericht (Duits)
(DOCX, 258kB)
Persfoto
(TIF, 11.37mB)
Perscontact
( VCF, 246B)

Debiet is een van de standaard gemeten variabelen in een groot aantal industrieën. Afhankelijk van het gebruikte meetmedium, de vereiste nauwkeurigheid en de procesomstandigheden, kunnen verschillende methoden worden gebruikt. JUMO biedt producten aan voor flowmeting die werken volgens het drukverschil, de calorimetrische meetmethode of het elektromagnetische meetprincipe. De nieuwe apparaten maken gebruik van het ultrasone principe en imponeren door hun hoge nauwkeurigheid en snelle reactie.

De JUMO flowTRANS US W01 meet bijvoorbeeld nauwkeurig in geleidende en niet-geleidende media en is absoluut slijtagevrij. De nauwkeurigheid is +/- 2 procent van de gemeten waarde, en een extra temperatuursensor is reeds geïntegreerd. Dankzij de metaalvrije behuizing en de gebruikte kunststofbuis in nominale maten van DN 15 tot DN 32 kan hij flexibel worden ingezet - zelfs bij corrosieve media. De nominale drukken kunnen oplopen tot PN 16 en de mediumtemperatuur tot 80 °C. Met een lagere nauwkeurigheid zijn zelfs metingen mogelijk bij temperaturen tot 95 °C. Het kan gemakkelijk in bestaande systemen worden geïntegreerd. De IP65-beschermingsklasse maakt hem tot een flexibele partner voor een grote verscheidenheid aan processen.

Andere varianten van de JUMO flowTRANS US W bieden een duidelijk uitgebreidere functieomvang. Naast de basisuitrusting beschikken ze over een display en een Bluetooth-interface en de nauwkeurigheid bedraagt +/- 1 procent van de meetwaarde. Bovendien kan de druk worden gemeten met deze versies van hogere kwaliteit. Er is ook een app ontwikkeld voor deze toestellen. Een variant is beschikbaar met een IO-Link interface, en een andere versie kan worden gebruikt met het JUMO digiLine systeem, een slim sensornetwerk voor vloeistofanalyse.

De mogelijke toepassingen zijn divers en lopen uiteen van water- en milieutechnologie tot de dosering van chemicaliën. Het toepassingsgebied strekt zich dan ook uit van kleine en middelgrote waterzuiveringsinstallaties tot galvaniseerinstallaties en de bouw van pompen. Bovendien is de JUMO flowTRANS US W01 geschikt voor toepassingen op het gebied van verwarming, klimaatregeling en ventilatie, bijv. in koelwatercircuits of koeltorentechniek.

Heeft u nog vragen?


Perscontact

Saskia van der Laan +31294768050 Saskia.vanderLaan@jumo.net +31294768050