JUMO Ex-i scheidingsversterker

Tweekanaals scheidingsversterker voor gebruik in de Ex zone

De tweekanaals JUMO Ex-i scheidingsversterker is een nieuwe productcategorie in het uitgebreide JUMO-portfolio. Hij is speciaal voor de JUMO NESOS vlotterschakelaar ontwikkeld en ondersteunt ook NAMUR naderingsschakelaars.

Downloads voor persbericht

Persbericht (Duits)
(DOCX, 144.2kB)
Persbericht (Engels)
(DOCX, 211.9kB)
Persfoto
(TIF, 2.82mB )
Visitekaartje
( VCF, 246B)

De intrinsiek veilige scheidingsschakelversterker is een aanvulling op het JUMO Safety portfolio en zorgt voor een betrouwbare, galvanische 3-weg scheiding en een veilige overdracht van schakelsignalen - zowel in normale als Ex toepassingen. Het apparaat kan worden gebruikt in een uitgebreid omgevingstemperatuurbereik van -40 tot +60 °C, heeft ATEX- en IECEx-goedkeuring en kan ook in Ex-zone 2 worden gemonteerd. Het aangesloten vlotterschakelaarcontact of de naderingsschakelaar kan tot zone 0 worden bediend. Bovendien is de JUMO Ex-i scheidingsschakelversterker UL- en DNV-GL-goedgekeurd en voldoet in veiligheidsrelevante toepassingen aan SIL 2. Als schakeluitgang is een omschakelrelais met fase-omkeeroptie per kanaal beschikbaar.

Een kabeldetectiesysteem detecteert kabelbreuken of kortsluitingen en zorgt voor een hoge procesbetrouwbaarheid. De JUMO Ex-i scheidingsschakelversterker is daarmee een betrouwbare partner voor de meest uiteenlopende toepassingen in de machine- en installatiebouw, de chemische industrie, de levensmiddelentechnologie en vele andere sectoren.

Door de integratie van 2 kanalen in één apparaat neemt de JUMO Ex-i scheidingsschakelversterker bij de inbouw zeer weinig ruimte in beslag. Gecodeerde schroefklemmen en eenvoudige configuratie met DIP-schakelaars besparen tijd bij de installatie. LED's geven de respectievelijke status direct op het apparaat aan. Het gebruik van een voedingseenheid met groot bereik (24 tot 230 V AC/DC) vermindert de opslagkosten.


Heeft u nog vragen?


Pers

Saskia van der Laan +31 294 49 14 91 +31 294 49 14 91