JUMO variTRON 300 als hoogwaardig instapmodel

Een draadloze aanvulling voor het JUMO automatiseringssysteem

De JUMO variTRON 300 biedt gebruikers een slimme oplossing voor eenvoudige automatiseringstoepassingen. Het apparaat is gebaseerd op het JUMO JUPITER-platform en maakt gebruik van talrijke kenmerken van dit hoogwaardige embedded systeem.

Downloads

Perstekst (Duits)
(DOCX, 128kB)
Perstekst (Engels)
(DOCX, 133kB)
Persfoto
(TIF, 8.54mB)

De basis van de JUMO variTRON 300 is een krachtige CPU met een 800 MHz single-core processor. De software heeft een modulair ontwerp op een Linux-platform en maakt gebruik van de CODESYS V3.5 programmeeromgeving SP16. Een andere speciale functie is een op maat gemaakte configuratie- en procesgegevenseditor. Individuele toepassingen kunnen ook worden gemaakt met de moderne programmeeromgeving Node-RED.

Als aansluitmogelijkheden heeft de centrale eenheid 1 USB host, 2 Ethernet interfaces en 1 RS485 aansluiting. Via een draadloze gateway kunnen tot 32 draadloze JUMO Wtrans sensoren, bijv. voor temperatuur- of drukmeting, aangesloten worden.

Verschillende interfacemodules met hoogwaardige, configureerbare analoge ingangen en betrouwbare, autonome PID-regelaars met zelfoptimaliseringsfunctie kunnen worden aangesloten met behulp van een speciaal ontwikkelde 1-poorts router. Voor visualisatie zijn displays in diverse formaten beschikbaar.

De intuïtieve evaluatie en visualisatie van procesgegevens uit het automatiseringssysteem JUMO variTRON 300 is mogelijk met de browsergebaseerde software-oplossing JUMO smartWARE Evaluation. Individuele dashboards bieden gerichte en snelle toegang tot geregistreerde procesgegevens. Manipulatiedetectie op basis van digitale certificaten garandeert een hoog niveau van gegevensbeveiliging.

JUMO biedt visualisatiebibliotheken voor individuele klantspecifieke bediening via CODESYS Remote TargetVisu of CODESYS WebVisu. Een hoge mate van flexibiliteit wordt ook gegarandeerd door de integratie van alle belangrijke veldbussystemen via CODESYS (zoals Modbus RTU of TCP master en slave, PROFINET IO controller, EtherCAT master en OPC UA server).

Heeft u nog vragen?


Perscontact

Saskia van der Laan +31294768050 Saskia.vanderLaan@jumo.net +31294768050