Neem contact met ons op

Ulrike Storm

Productmanager Analysemeettechniek

Telefoon:

0661 6003 9660 Neem contact op

Neem contact met ons op

Matthias Kremer

Branche specialist water en afvalwater

Telefoon:

+49 661 6003 402 Neem contact op

Aquacultuur

De waterkwaliteit geeft de doorslag

Wereldwijd worden steeds meer vissen en schaaldieren gekweekt in commerciële kwekerijen in aquacultuur: in vijvers, kweekbassins, netten en kooien. Onder de vissoorten zijn zoetwatervissen zoals karper of tilapia, maar ook zeevissen zoals zalm, dorade, heilbot of tonijn bijzonder geschikt. Aquacultuur is momenteel de snelst groeiende sector in de voedselproductie. Als fabrikant of exploitant van installaties weet u hoe moeilijk en veeleisend het kweken van vis door aquacultuur is. De waterkwaliteit in dit proces is van doorslaggevende waarde en hangt af van betrouwbaar lopende processen en nauwkeurig werkende meettechnologie. Voor deze uitdaging is JUMO uw betrouwbare partner.

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

Kweekbassins

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

Viskwekerij netbassin

Netbassin

Bewaking van aquacultuursystemen op afstand

In viskwekerijen worden duizenden jonge vissen opgekweekt voor consumptie. Het succes van de bezetting en de maximale opbrengst hangen grotendeels af van het welzijn van de dieren. Voldoende toevoer van zuurstof is essentieel en moet voortdurend worden gecontroleerd. Het modulaire meet- en regelsysteem JUMO AQUIS touch S in combinatie met de optische zuurstofsensor JUMO digiLine O-DO zorgt voor continue en betrouwbare meetgegevens in realtime. Bovendien kan de temperatuur worden afgelezen via de digitale interface van de sensor. Door beide parameters te monitoren, kunnen uitspraken worden gedaan over het groeiproces van de vissen en hun voedselverbruik. Op basis hiervan kunnen de hoeveelheden en voedingstijden worden aangepast en geoptimaliseerd naar gelang behoeften van de vispopulaties.

Volledige controle

met JUMO AQUIS touch S

Op de JUMO AQUIS touch S kunnen extra sensoren worden aangesloten. Door de bepaling van bijv. pH-, geleidbaarheid- en troebelheidswaarden kunnen de milieuomstandigheden binnen en buiten de afzonderlijke behuizingen worden geregistreerd. Eenvoudige gegevensbesturing via een besturingssysteem of mobiele apparatuur is mogelijk door de implementatie van op internet gebaseerde interfaces in de JUMO AQUIS touch S of de aansluiting van draadloze technologieën.

JUMO AQUIS touch S

JUMO AQUIS touch S modulair meerkanaalsmeetinstrument

image alt text

Vis transport

Altijd en overal procesdata inzichtelijk

Bij het vervoer van vissen is het belangrijk dat zij veilig en wel op hun bestemming aankomen. De zuurstofconcentratie en de temperatuur moeten in elke tank parallel worden bewaakt. Via de meet- en regelapparatuur uit de JUMO AQUIS touch serie met hun uitgebreide JUMO digiLine functionaliteit kunnen tot zes digitale zuurstofsensoren van het type JUMO digiLine O-DO aangesloten worden. De temperatuur kan worden afgelezen dankzij de geïntegreerde temperatuursensor.

Meer informatie over onze oplossingen

Dies ist ein Pflichtfeld.
Dit is een verplicht veld. Vul een voornaam in.
Dit is een verplicht veld. Vul een achternaam in.
Dit is een verplicht veld. Voer uw bedrijfsnaam in.
Dit is een verplicht veld. Vul een straat in.
Dit is een verplicht veld. Vul een postcode in.
Dit is een verplicht veld. Geef een locatie op.
Kies een optie.
Dit is een verplicht veld. Vul een e-mailadres in.

Met uw aanvraag geeft u ons een opdracht die wij graag naar uw tevredenheid willen vervullen. De in dit verband verzamelde gegevens worden opgeslagen. Om uw verzoek naar tevredenheid te verwerken, is het noodzakelijk om alle bestaande velden in te vullen (alleen de velden gemarkeerd met * zijn verplicht). We gebruiken uw gegevens om uw verzoek te verwerken als onderdeel van het bedrijfsproces. Er is geen persoonlijk gebruik. Wij verstrekken geen gegevens aan derden. Wij behouden de statistische analyse van geanonimiseerde datagegevens.