5-8 november a.s. RAI Amsterdam

Aquatech 2019 - HAL12 stand 402

De watersector is sterk in beweging en ondergaat grote veranderingen. Aquatech is hèt ideale platform om zaken te doen, marktleiders te zien en uw kennis te verbreden. Ontmoet 21.000 specialisten en experts binnen de watertechnologie industrie uit meer dan 140 landen. Ervaar alle nieuwste producten en innovaties in de markt.

Wat u van van JUMO kunt verwachten vindt u overzichtelijk op deze pagina. Ontdek oplossingen die de industrie nodig heeft, tijdens Aquatech Amsterdam. U vindt onze stand in HAL 12 stand 402.

 

Wij ontmoeten u graag!

 

Wat kunt u van JUMO verwachten tijdens Aquatech 2019?

Let's Talk Water Solutions

Nieuwe waterbehandelingstechniek


Iedere toepassing vraagt om een andere inzet van water. Zo onderscheiden wij bijvoorbeeld spoelwater, koelwater, proceswater en drinkwater. Gedurende het verloop van productieprocessen in verschillende toepassingen worden allerlei meetgrootheden gemeten. Denk hierbij aan pH, EC en temperatuur, maar ook aan druk, niveau en flow. Dit wordt gedaan met sensoren, analyse en weergave apparatuur.  

Tijdens AQUATECH 2019 tonen wij u de nieuwste JUMO apparatuur voor de waterbehandelings- techniek. Een voorbeeld is de nieuwe JUMO NESOS voor niveaumeting. Deze vlotter-niveausensor wordt volledig in eigen beheer (made in Germany) geproduceerd, waardoor veel voorkomende problemen op het gebied van dichtheid, lassen en corrosie zijn uitgesloten. Een absolute plus op het gebied van betrouwbaarheid. Daarnaast introduceren wij een nieuwe innovatie op het gebied van digitale sensor-techniek.

Omdat we steeds meer willen weten en sensoren steeds meer mogelijkheden hebben, slimmer worden en netwerken steeds groter worden, wint digitale techniek snel terrein. Digitale sensoren zijn in staat meer verschillende procesgegevens te meten en te interpreteren, dan hun analoge voorgangers. Data wordt steeds vaker opgeslagen in de Cloud omgeving waarbij MQTT, OPC UA en SQL een belangrijke rol spelen. Voor de waterindustrie  bieden deze ontwikkelingen nieuwe mogelijkheden om productieprocessen te verbeteren, energie te besparen en downtijden verder te voorkomen.

De sensoren uit de huidige JUMO digiLine serie voorzien in meting van temperatuur, druk en pH. Als interface is er een RS485 met uitgebreid Modbus protocol beschikbaar. In aanvulling hierop heeft JUMO een sensor voor conductieve (CR) en inductieve (Ci) geleidbaarheid ontwikkeld. Deze sensoren kunnen ook voorzien worden van een IO-Link interface en zijn wereldwijd de eerste elektrolytische geleidbaarheidsmeting die in het automatiseringsbereik van machines en installaties met IO-Link infrastructuur te integreren is. 

Wat kunt u van JUMO verwachten tijdens Aquatech 2019?

Clear watertreatment - fluently digitized

Vloeiend gedigitaliseerd


In ieder proces is het belangrijk om te kunnen bijsturen, gegevens te kunnen visualiseren en data veilig te kunnen registreren en te delen. Hier bereiken de traditionele controllers, recorders en PLC systemen hun grenzen. Om digitale sensoren te kunnen verwerken en vooral ook beschikbaar te stellen om digitaal te kunnen delen, worden andere eisen gesteld aan de besturingsapparatuur. Naast de compacte systemen met controllers, die goed kunnen communiceren met de digitale sensoren, zoals JUMO AQUIS touch en JUMO mTRON T is de vraag naar toegankelijke dataverwerking en een meer individuele visualisatie voor JUMO de reden om een nieuw automatiseringsconcept te introduceren. 

De markt vraagt steeds meer om individuele programmeervrijheid per specifieke toepassing. Vanuit deze visie is JUMO JUPITER, het nieuwste automatiseringsplatform, ontwikkeld. De hiermee toegenomen flexibiliteit en uitgebreide mogelijkheden bieden de markt ongekende voordelen. Zo was het voor de gebruiker voorheen alleen mogelijk te programmeren, te configureren en te parametreren.

JUMO JUPITER biedt de basis van een automatiseringsplatform met de mogelijkheid tot specifieke vormgeving vanaf het besturingsniveau. Het eerste automatiseringssysteem gebaseerd op dit platform is het JUMO variTRON 500 systeem.  Dit systeem behoort met recht tot de topklasse van geïntegreerde systemen en bewijst zichzelf door de hoge snelheidsprestaties en flexibele bedienfilosofie. Het hart van JUMO variTRON 500 is de 800 MHz-processor die kan worden gebruikt als een enkele, dubbele of Quad-core variant, afhankelijk van de toepassing. 

In de toekomst zal JUMO visualisatiebibliotheken bieden voor individuele operaties via CODEDSYS TargetVisu of CODESYS WebVisu. Flexibiliteit wordt ook geboden door de integratie van belangrijke veldbussystemen zoals Modbus, RTU of TCP Master en Slave, PROFINET IO-contoller, EtherCAT-master en OPC UA-server.  Tevens zal een PROFINET IO-apparaatinterface een alternatieve verbinding mogelijk gaan maken met besturingssystemen op een hoger niveau via Modbus TCP. 

Benieuwd naar uw mogelijkheden op het gebied van procesoptimalisatie in de waterbehandeling? Bezoek de JUMO stand 12.402 tijdens AQUATECH 2019 van 5-8 november in RAI Amsterdam.

JUMO highlights in één overzicht

picture
JUMO JUPITER Future proof hard-en software platform
  • Besturingssysteem op maat
  • Hoge schaalbaarheid
  • Ethernet, USB, PCIe, UART, SPI, I²C en GPIOs.
AUTOMATISERING
picture
JUMO NESOS Nieuwe niveauschakelaar
  • Ruim temperatuurbereik van -52..+240°C
  • Drijver/vlotter met reed contact
  • Keur Ex, DNV-GL, IECEx
NIVEAUMETING
picture
JUMO digiLine Digitale geleidbaarheidsmeting
  • Digitale datatransmissie
  • Buscompatable voor JUMO digiLine of IO-Link
  • DSM Software voor configureren en kalibreren
DIGITAAL
Placeholder full size format

Contactformulier voor aanvullende informatie

Chat logo

Ik heb het privacy beleid gelezen en ga tot wederopzegging akkoord met de voorwaarden.*
Met het indienen van mijn aanvraag ga ik akkoord met registratie van mijn gegevens. JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. mag mijn gegevens zoals deze hier zijn ingevuld, opslaan en contact met mij opnemen voor aanvullende informatie. Ik kan opslag van mijn gegevens op ieder gewenst moment herroepen.*
Met uw aanvraag geeft u ons de opdracht deze naar wens uit te voeren. Uw gegevens worden in deze context opgeslagen. Om uw aanvraag naar wens te verwerken is het noodzakelijk alle verplichte invulvelden (aangegeven met een *) in te voeren. Wij gebruiken uw gegevens als onderdeel van onze bedrijfsvoering. Uw gegevens zullen wij niet verstrekken aan derde partijen. Wij behouden het recht gegevens anoniem te evalueren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons privacy beleid.