Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr

Waarschuwing

Waarschuwing

Er is een ongeldige configuratie gevonden. Neem contact op met de beheerder.

 

Produkt-Highlights

JUMO digiLine CR und JUMO digiLine Ci JUMO digiLine CR und
JUMO digiLine Ci
Digitale Messumformer für konduktive und induktive Leitfähigkeitsmessung
  • smarter Sensor zur Leitfähigkeits- und Konzentrationsmessung
  • Kopfmessumformer oder Messumformer mit separatem Sensor
  • Analogausgang, digiLine- oder IO-Link-Schnittstelle
IO-LINK
JUMO BlackLine CR 4P
JUMO BlackLine CR 4P
Konduktiver Vier-Elektroden-Leitfähigkeitssensor
  • großer Messbereichsumfang von 1 μS/cm bis 300 mS/cm
  • zuverlässige Messung auch in druckbeaufschlagten Leitungen bis zu 6 bar
  • passend für jede marktübliche Armatur mit Verschraubung PG 13,5
NEU
 JUMO LOGOSCREEN 700
JUMO LOGOSCREEN 700
Hochskalierbarer Bildschirmschreiber
  • flexibel einsetzbar durch hohe Skalierbarkeit
  • höchste Sicherheit bei der Datenerfassung
  • bis zu 5 flexibel anpassbare Chargenprotokolle
PROFINET


TEMPERATUURMETING

Wat moet u weten over draadloze temperatuursensoren?

Draadloze temperatuursensoren zijn de oplossing voor het meten van temperatuur in industriële processen wanneer de meetlocatie moeilijk bereikbaar is of wanneer er geen vaste meetlocatie is. Zoals voor mobiel gebruik of voor een bewegende of roterende meetlocatie. Een draadloze temperatuursensor heeft als grote voordeel zijn flexibiliteit en eenvoud in gebruik, maar is wel afhankelijk van een batterij voor het zenden van zijn meetwaarden. Leer meer over het meten van temperatuur in industriële processen met onze draadloze temperatuursensoren!

Inhoudsopgave

Wat is een draadloze temperatuursensor?

Een draadloze temperatuursensor is een weerstand temperatuursensor zonder kabel aansluiting. Op afstand kunnen de temperatuurwaarden inzichtelijk worden gemaakt middels een ontvanger.

Hoe werkt een draadloze temperatuursensor?

Met een draadloze temperatuursensor wordt de gemeten temperatuur (d.w.z. de weerstand) via een radiofrequentie van 868,4 MHz van de zender naar de ontvanger gezonden. Van daaruit kan het signaal verder worden verwerkt in digitale of analoge vorm. De gegevens zijn, indien gewenst, via een webserver bereikbaar op zowel computer, tablet en telefoon.


Tot hoeveel graden kan een draadloze temperatuursensor meten?

De JUMO Wtrans-zender T01.G1 wordt in combinatie met passende Wtrans-ontvangers voor de mobiele of stationaire meting van de temperatuur in het temperatuurbereik van -30 ... +260°C ingezet. De omgevingstemperatuur van de elektronica in de behuizing mag -30 ... +85°C bedragen. Een speciale versie kan zelfs ingezet worden tot +125°C


Wat is het bereik van een draadloze temperatuursensor?

Indien aan de kant van de ontvanger de antennehouder met een 3 meter lange antennekabel wordt gebruikt, bedraagt de maximale vrije reikwijdte 300m. in open veld.

Hoe betrouwbaar is een draadloze temperatuursensor?

De radiofrequentie binnen de ISM-band ligt bij 868,4 MHz of 915 MHz. Deze frequenties zijn in hoge mate ongevoelig voor externe storingsinvloeden en maken ook in een industriële omgeving een betrouwbaar signaal mogelijk.

Welke soorten draadloze temperatuursensoren zijn er?

De JUMO Wtrans B is een programmeerbare meetomvormer met draadloze gegevensoverdracht. Deze zender is speciaal ontworpen voor eenvoudige montage in sensoren met type B aansluitkoppen (zoals het JUMO thermokoppel 901020 of de JUMO RTD temperatuursensor 902020). Dankzij dit ontwerp kunnen wij een groot aantal temperatuursensoren aansluiten, zoals: de JUMO Pt100, Pt500 of Pt1000 RTD temperatuursensoren (met twee-, drie- en vierdraads aansluitingen) of onze thermokoppels van het type B, J, K, L, S en N.

De JUMO Wtrans T serie bestaat uit RTD temperatuursensoren met draadloze datatransmissie. De T01 registreert temperaturen tot 85°C, de T02 tot 125°C en de T03 Ex is ATEX gecertificeerd en registreert temperaturen tot 85°. Deze serie is uitermate geschikt voor bepaalde processen in de voedings- en farmaceutische industrie. Denk hierbij aan temperatuurmeting in geventileerde of afgesloten tanks, kook- of rookkamers en sproeitorens. De serie is FDA en EHEDG gecertificeerd, met name in combinatie met het PEKA adaptersysteem met verschillende hygiënische procesaansluitingen.

De JUMO Wtrans E01 is een universele draadloze sensor voor het meten van omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en CO2. Er kan een losse temperatuursensor worden aangesloten, namelijk een RTD temperatuursensor Pt1000, die temperaturen van -50 tot +150 °C meet. Er kan ook een gecombineerde vocht-/temperatuursensor worden aangesloten, die temperaturen van -40 tot +80 °C en relatieve luchtvochtigheid van 0 tot 100% kan meten. De aparte CO2-sensor werkt volgens het NDIR-infraroodprincipe en kan CO2 meten van 0 tot 2000/5000/10000 ppm. Deze draadloze sensor is bijzonder geschikt voor klimaatbeheersing in kassen, bewaar- en klimaatruimten, stallen, broedmachines en incubatoren of voor toepassingen in de gebouwautomatisering.

Alle bovengenoemde draadloze temperatuursensoren hebben een ontvanger nodig die de meetgegevens ophalen en naar een regelaar, automatiseringssysteem, logger of display stuurt. Standaard wordt de JUMO Wtrans ontvanger T01 gebruikt, een universele ontvanger voor alle bovengenoemde draadloze temperatuursensoren. Bovendien bestaat de mogelijkheid onze draadloze temperatuursensoren direct op het automatiseringssysteem JUMO variTRON 300 aan te sluiten.

Waarom hebben we een batterij nodig in draadloze temperatuursensoren?

De batterij wordt gebruikt om de transmissie-eenheid van stroom te voorzien, wat nodig is om de meetwaarden van de zender naar de ontvanger te sturen.

Wat is de levensduur van de batterij?

De levensduur van de voeding hangt af van vele factoren. De gekozen transmissie-interval, de omgevingstemperatuur en de installatiesituatie spelen hierbij een rol. Wij gebruiken lithiumbatterijen voor onze draadloze temperatuursensoren. De voordelen van lithiumbatterijen ten opzichte van conventionele alkaline batterijen zijn: hogere energiedichtheid, hogere celspanning, een veel langere houdbaarheid door de geringe zelfontlading en het brede temperatuurbereik voor opslag en gebruik. Gemiddeld en onder algemene omstandigheden hoeft de lithium batterij voor onze draadloze temperatuursensoren pas na een jaar te worden vervangen.