Temperatuurbewaking

Temperatuur bewaking

De bij het mouten opgebouwde enzymen converteren het zetmeel uit het gerst naar glucose. Omdat de enzymen zeer temperatuurgevoelig zijn, is het van groot belang te beschikken over een betrouwbare en snelle temperatuurregeling.

speciale uitdaging

Enzymen zijn zeer temperatuurgevoelig
Procesgegevens
Convertertemperatuur 30 tot 35 °C
Mouttemperatuur tussen de 45 en 78 °C

Aanbevolen oplossing voor temperatuurbewaking

Optimaal temperatuurproces bij het mouten

Onze oplossing voor temperatuurbewaking

De voor het mouten belangrijke parameters (temperatuur en tijd) worden door JUMO DICON touch optimaal bestuurd en met het registratie instrument JUMO LOGOSCREEN 600 betrouwbaar opgeslagen. Voor de temperatuurmeting wordt bijv. een inschroefweerstandstemperatuursensor met aansluitkop en afgezette meettip gebruikt die dankzij de snelle reactietijd de temperatuurgevoelige enzymen beschermt.

Jouw contactpersoon


Branche specialist levensmiddelen en dranken

Team Sales +31 294 49 14 92 +31 294 49 14 92