More than sensors+automation
Zoeken

Pelletverwarming

Pelletverwarming is verwarmingsmethode waarbij de warmte door verbranding van houtpellets wordt opgewekt. De pelletverwarmingsketel heeft een ingebouwd reservoir voor pellets. Deze worden vanuit het reservoir door middel van een wormschroef mechanisch naar de verbrandingskamer getransporteerd. In de verbrandingskamer worden de pellets automatisch ontstoken met behulp van een gloeispiraal en gedoseerde luchttoevoer. Afhankelijk van de gevraagde warmte regelt de verwarmingsketel de snelheid van aanvoer van pellets en de luchttoevoer.

De pelletverwarmingsketels zijn, zoals de meeste verwarmingssystemen, uitgerust met een meet- en regelsysteem die het verbrandingsproces optimaliseert. De keuze en grootte van het verwarmingssysteem hangt sterk af van de eisen van de klant, maar ook van de condities op de locatie waar deze geplaatst moet worden. Daarom is het belangrijk over een betrouwbare partner te beschikken, die flexibele en klantgerichte systeemoplossingen kan aanbieden. JUMO staat klaar om samen met u de optimale oplossing voor uw project te realiseren.

Visualisatie van temperatuur

Hoe groter het vermogen van de pelletverwarming wordt, des te belanrijker het is om een constante controle over de temperaturen in het proces te hebben. De digitale paneelmeter JUMO di308 maakt het mogelijk om altijd de actuele procestemperatuur af te lezen. U kunt uw proces veilig regelen door middel van het programmeren van de minimale en maximale waarden en als extra visuele hulp ter ondersteuning van de bewaking van het proces veranderd de alarmtekst van de kleur (van rood naar groen en omgekeerd).