PPA event 26 -27 januari | 2 - 3 februari 2021

JUMO procesoptimalisatie

Van 26 en 27 januari | 2 en 3 februari 2021 vindt het online kennisevent PPA van het FHI plaats. Tijdens dit event over Productie Proces Automatisering is JUMO aanwezig. Op deze pagina kunt u zich aanmelden, vindt u meer info over dit event en over de mogelijkheden van slimme techniek en de nieuwste dataregistratiemogelijkheden. 

 

Slimme industriële automatisering

Effectiviteit en efficiency zijn door de jaren heen de kernwoorden voor de productie- en procesindustrie. Actuele ontwikkelingen rond Industrie 4.0, Industrial Internet of Things (IIoT), Big Data en daardoor ook Cyber Security vragen om concrete en tegelijkertijd strategische keuzes. Er is een transitie naar nieuwe technologie maar wat is de roadmap?

Tijdens de Productie Proces Automatiseringskennisweek (PPA) van het FHI vertelt JUMO u meer over procesautomatisering. In een praktijkvoorbeeld tonen wij u de relatie tussen Internet of Things en de Cloudomgeving.

Het volgen van het webinarprogramma biedt u kennisoverdracht om de juiste keuzes te maken. Zowel in het kader van technologische vernieuwingen als in de samenwerking met de keten.

 

JUMO tijdens PPA | 2 februari 11.30 uur

picture
SPREKER
Dirk Kop
Technisch manager

"Tegenwoordig worden steeds meer industriële processen automatisch bewaakt en gecontroleerd en steeds meer data wordt verzameld en geanalyseerd. Om al deze gegevens te kunnen blijven bewerken is digitale transformatie noodzakelijk. Deze transformatie is wereldwijd gevonden in de Cloud".
picture
TOPIC 2 februari a.s.
Praktijkvoorbeeld procesautomatisering IIoT & Cloud

Op dinsdag 2 februari om 11.30 uur laat Dirk Kop zien wat er komt kijken bij het tot stand brengen van een gezond werkklimaat in een kantooromgeving. Digitale sensoren, smart devices, netwerkverbindingen, visualisatie, OPC UA, MQTT en Cloud komen in deze case over procesautomatisering uitgebreid aan bod.

Productie continuïteit met Internet of Things (IoT)

Het Internet of Things (IoT) is het hoofdthema, als het om digitalisering in de industrie gaat. Het begrip IoT beschrijft de groeiende onderlinge verbinding van apparaten (smart devices), die via IP-adressen aan het internet verbonden zijn.

Denkt u hierbij aan de mogelijkheid om sensoren te verbinden met een recorder of een PLC om vervolgens vandaaruit de verbinding te maken naar de Cloud. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van MQTT en OPC UA communicatie.

JUMO beschikt over de juiste kennis om u op weg te helpen in de wereld van IoT zodat al uw procesgegevens duidelijk en overzichtelijk op ieder gewenst moment inzichtelijk zijn.

CLOUD | SCADA

De Cloud is nauw verbonden aan SCADA-systemen. Waar in het verleden de meet- en regelsignalen lokaal werden opgeslagen in het SCADA systeem, op een PC of een lokale bedrijfsserver, zie je tegenwoordig steeds vaker dat procesdata in de Cloud, dus op externe servers buiten het bedrijf, worden opgeslagen.

Dit heeft voordelen ten aanzien van opslagcapaciteit en bereikbaarheid van buiten het bedrijf. Er zijn echter ook risico’s ten aanzien van de dataveiligheid. De Cloud is een externe server die middels internet bereikbaar is. Afhankelijk van de software op zo'n server kan deze voor allerlei doelen worden gebruikt.

Data afkomstig van grafische dataloggers en automatiseringssystemen van JUMO is met behulp van internet benaderbaar via de JUMO Cloud. Het grote voordeel voor de gebruiker is dat procesgegevens via bijvoorbeeld een smartphone op ieder gewenst moment snel en veilig inzichtelijk zijn.

Placeholder full size format

Contact | Aanmelden PPA 2021

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V.
Rijnkade 18
1382 GT WEESP

0294-491491
verkoop@jumo.net
JA, ik meld mij aan voor het PPA event 2021

JUMO more than sensors + automation

JUMO is één van de leidende producenten op het gebied van industriële sensor- en automatiseringstechniek. Als betrokken partner streven wij ernaar, onze kennis en ervaring in te zetten om processen efficiënter, gebruiksvriendelijker en duurzamer te maken.

Onze innovatieve oplossingen verlagen resources, inzet en kosten. In tijden van stijgende kosten voor energie en grondstof zoeken ondernemers naar intelligente oplossingen en alternatieven, om het productieproces efficiënter te laten verlopen. Met innovatieve techniek ondersteunt JUMO al meer dan 60 jaar de automatisering van vele productie- en procesinstallaties.