JUMO Automatisering

De afgelopen jaren is er veel geschreven en gesproken over Smart Industry en Industrie 4.0. De implementatie van nieuwe mogelijkheden is dan ook in volle gang.

Doordat veel kennis en kunde verspreid in de markt aanwezig is, is de overstap naar Smart Industry niet voor iedere industriële toepassing even gemakkelijk realiseerbaar. Hierin speelt mee dat het ene bedrijf gespecialiseerd is in de ontwikkeling van digitale en smart sensoren, terwijl de ander gespecialiseerd is in software en cloudoplossingen.

Wat communiceert met wat? Dit is een belangrijke vraag, evenals wie heeft kennis van alle aspecten die komen kijken bij een verdere automatisering van een installatie of een machine? Kortom, wat is mogelijk en wat zijn die "onbegrensde" mogelijkheden van automatisering voor mijn toepassing

Dit en meer vindt u op deze uitgebreide site over automatisering van JUMO.

Sprekers

picture
Joris Lit
Hoofd Engineering

"Slimme techniek draagt bij aan optimaal rendement".
picture
Marco Teunizen en Dirk Kop
Productspecialisten

"De voordelen van procesautomatisering zijn eindeloos".
picture
Wouter Horst
Senior Accountmanager

"Snel en veilig overal toegang tot uw procesgegevens".

Future proof | Big data & AI

JUMO produceert en levert al decennia lang, industriële sensoren en automatiseringsoplossingen om processen bij onze klanten verder te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van big data, data analytics en artifical intelligence stellen de industrie voor uitdagingen.

Met JUMO variTRON 500, het compleet nieuwe automatiseringssysteem van JUMO, bent u klaar voor de digitale toekomst. De basis van dit automatiseringssysteem is het JUMO JUPITER platform.

 

Webinar 17 november

Optimale vrijheid

JUMO JUPITER is een krachtig platform die de gebruiker voorziet in een hoge mate van flexibiliteit.

PLC techniek wordt steeds breder inzetbaar en automatiseringsplatformen voldoen aan steeds meer wensen vanuit de markt.

Belangrijke factor daarbij is de inrichtingsvrijheid.  Wij hebben voor u alle gangbare veldbussystemen en aansluitingen geïntegreerd (Ethernet, CAN, Modbus, Proinet, EtherCAT, Bacnet). In totaal kan JUMO JUPITER elf externe en vijf interne interfaces aan.

Webinar 17 november

Modulaire opbouw

De software van ons nieuwe automatiseringssysteem heeft een modulaire structuur, op basis van een Linux platform en maakt een zeer goede schaalbaarheid mogelijk voor prestaties, geheugen en interfaces.

De hoge norm voor internetbeveiliging en cryptografie stellen u als gebruiker in staat om altijd aan de veilige kant te zijn; een onschatbaar voordeel in tijden van toenamende cloud computing.

JUMO Webinar terugkijken | Topics

  • Wat zijn moderne automatiseringsoplossingen
  • Sensoren en automatisering
  • Het hart van de automatiseringsoplossing
  • Visualiseringmogelijkheden en dataregistratie met cloudoplossingen

Terugkijken wordt z.s.m. mogelijk gemaakt.

PLC CODESYS

Het JUPITER platform is uitgerust met ruime connectiviteitsmogelijkheden. Wi-Fi en Bluetooth zijn standaard.

Geavanceerde displays kunnen worden aangesloten. Intuïtieve bedienconcepten, multi-touchscherm en geanimeerde beeldovergangen zijn standaard functies.

Het JUPITER platform is voor het eerst ingezet in het JUMO variTRON 500 automatiseringssysteem. De centrale verwerkingsunit biedt alle niveaus van vrijheid die de PLC CODESYS versie 3.5 te bieden heeft.

CODESYS wordt nu door meer dan 10.000 applicatie-ontwikkelaars over de hele wereld gebruikt en is beschikbaar voor meer dan 100.000 verschillende applicaties.

Internet of Things (IoT)

Het Internet of Things (IoT) is het hoofdthema, als het om digitalisering in de industrie gaat. Het begrip IoT beschrijft de groeiende onderlinge verbinding van apparaten (smart devices), die via IP-adressen aan het internet verbonden zijn.

Denkt u hierbij aan de mogelijkheid om sensoren te verbinden met een recorder of een PLC om vervolgens vandaaruit de verbinding te maken naar de cloud. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van MQTT en OPC UA communicatie.

JUMO beschikt over de juiste kennis om u op weg te helpen in de wereld van IoT zodat al uw procesgegevens duidelijk en overzichtelijk op ieder gewenst moment inzichtelijk zijn.

 

Korte impressie:

Webinar 19 november

IO-Link

IO-Link draagt bij aan opimalisatie van uw productieproces door communicatie te verzorgen tot op het laagste veldniveau.

Het is geen veldbus maar een uitbreiding op de ontwikkeling van de huidige betrouwbare aansluittechniek voor sensoren.

Bij IO-link gaat het om een seriële bi-directionele punt tot punt verbinding voor signaaloverdracht en energievoorziening zonder willekeurige netwerken en veldbussen.

JUMO heeft verschillende sensoren met IO-link in het assortiment. Met minimale kosten is het met IO-Link techniek mogelijk om sensorinformatie, parametreringen en diagnoses op te roepen om uw installatiestatus optimaal te evalueren.

Digitale sensoren

Digitale sensoren spelen een belangrijke rol bij industriële automatisering. Momenteel zijn er verschillende digitale sensoren op de markt, uiteenlopend van sensoren met IO-Link technologie, PROFIBUS en CAN communicatie.

Naast IO-Link, en CAN sensoren beschikt JUMO over digitale sensoren voor temperatuurmeting en waterbehandeling (pH en Ci), onder de naam JUMO digiLine.

JUMO digiLine kenmerkt zich door het bus-aansluitsysteem. De in de sensor opgeslagen meetgegevens en meetlocatieinformatie (TAG-nr. etc.) zorgen voor een duidelijke identificatie en classificatie van de elektrode. De configuratie-, parametreer- en kalibratiegegevens zijn ook na omwisseling van de meetomvormer direct via de sensor uitleesbaar.

JUMO digiLine beschikt over een Plug and Play functie en wordt sinds 2016 succesvol en veelvuldig in de waterbehandelingsindustrie in Nederland ingezet.

Programma 19 november

  • 10.00-10.30 uur : Referentieprojecten
  • 10.30-11.00 uur : Kan mijn huidige systeem naar de cloud?
  • 11.00-11.30 uur : De programmeermogelijkheden
  • 11.30-12.00 uur : Safety in uw procesinstallatie
JUMO webinars zijn kosteloos en live te volgen of terug te kijken. Registratie voorafgaand aan het webinar is noodzakelijk.


JA, ik meld mij aan


Verbonden met de Cloud

SCADA

SCADA is het verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren van meet- en regelsignalen van verschillende machines in industriële systemen. De data wordt geproduceerd door metingen van de sensoren en verder verwerkt in PLC’s, regelaars en andere besturingssystemen.

Parallel maakt het SCADA-systeem de data zichtbaar voor de gebruiker, stelt rapportages van de data samen en slaat deze op. Bij complexere systemen kan men middels het SCADA-systeem ook de installaties bedienen.

 

CLOUD

De Cloud is nauw verbonden aan SCADA-systemen. Waar in het verleden de meet- en regelsignalen lokaal werden opgeslagen in het SCADA systeem, op een PC of een lokale bedrijfsserver, zie je tegenwoordig steeds vaker dat de data in de Cloud, dus op externe servers buiten het bedrijf, worden opgeslagen.

Dit heeft voordelen ten aanzien van opslagcapaciteit en bereikbaarheid van buiten het bedrijf. Er zijn echter ook risico’s ten aanzien van de dataveiligheid.
De Cloud is een externe server die middels internet bereikbaar is. Afhankelijk van de software op zo'n server kan deze voor allerlei doelen worden gebruikt.

Data afkomstig van grafische dataloggers en automatiseringssystemen van JUMO is met behulp van internet benaderbaar via de JUMO Cloud.

Het grote voordeel voor de gebruiker is dat procesgegevens via bijvoorbeeld een smartphone op ieder gewenst moment snel en veilig inzichtelijk zijn.

Lightbulb logo

SUCCESS STORY


Mogelijkheden JUMO variTRON

Op het gebied van industriële sensoren en automatiseringsoplossingen bedient JUMO al decennia lang de Nederlandse markt. In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd op het gebied van registratie, besturing, monitoring en communicatie.

De ontwikkelingen in de techniek voorzien in een verdere optimalisatie waarbij gebruiksgemak, onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid een belangrijke rol spelen.

Veel van onze klanten stellen de vrijheid om op afstand diagnoses uit te kunnen voeren, erg op prijs. Inzicht in de installatie en het procesverloop op ieder gewenst moment van de dag zijn een pré. Daarnaast is predictive maintenance een key feature waar het gaat om efficiënt procesmanagement in de 24/7 economie van vandaag.

Met de ontwikkeling van JUMO variTRON is de gebruiker in staat zijn proces future proof vorm te geven. De mogelijkheden van onze nieuwste automatiseringsoplossing zijn ook eindeloos. Denkt u  hierbij aan communicatie met de meest gangbare protocollen als MQTT, OPC UA, Ethercat, PROFIBUS en PROFInet. Volledige inrichtingsvrijheid, vanaf het besturingsniveau. JUMO variTRON beschikt over een ruime keuze aan visualisatiemogelijkheden op smart screens, uitgevoerd in verschillende afmetingen.