JUMO kennisevents 2019

Ook dit jaar voorziet JUMO weer in de behoefte om verschillende toepassingen uit de industriële automatiseringsbranche nader toe te lichten. Onze kennisevents zijn kleinschalig met voldoende ruimte voor persoonlijke vraagstukken. Naast heldere uitleg bieden wij u ieder event de mogelijkheid het geleerde in de praktijk te brengen. De geboden kennis op onze events is zowel branchebreed als klantspecifiek toepasbaar.

 

Wat vinden deelnemers van onze events?

 

Kennisevents 2019

Nederland telt vele verschillende takken van industrie. Iedere branche heeft zo haar eigen vraagstukken.

Met onze kennisevents streven wij ernaar iedere markt te voorzien van juiste kennis en kunde. Wij bieden tijdens onze events veel ruimte voor inbreng van persoonlijke vraagstukken.

Ook dit jaar hebben wij weer een mooi programma ingepland. Zit er iets voor u bij? Schrijft u zich nu alvast in, zo bent u verzekerd van een plek. Bijwonen van onze kennisevents is kosteloos.Inschrijven

Inschrijven gaat heel eenvoudig, vult u hiervoor het contactformulier in. Liever telefonisch? U kunt ons bereiken op 0294-491491.

Wij voorzien u graag van aanvullende informatie.

Agenda 2019

picture

WATER

donderdag 11 april
picture

DUURZAAMHEID

donderdag 23 mei
picture

KALIBRATIE

donderdag 27 juni

Agenda 2019

picture

SERVICE

donderdag 12 september
picture

SIL

donderdag 24 oktober
picture

AUTOMATISERING

donderdag 21 november

UPCOMING - kennisevent WATER

Hoe digitaal is H2O? Digitalisering neemt een vlucht, ook in de waterbranche blijft dit niet onopgemerkt. Op donderdag 11 april a.s. worden thema's als IO-Link, Modbus protocol en digitale sensoren besproken. Dataverwerking in de Cloud mag hierbij niet ontbreken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan bewaking van uw proces met de nieuwste technieken.


Voor wie?

Voor iedereen die zich bezig houd met digitaliseren binnen de industrie. JUMO kennisevents zijn geschikt voor de beginnend monteur en de ervaren engineer.

 

Deelname is kosteloos.

Inhoud programma - Hoe digitaal is H2O?

Laat u deze dag informeren over digitale mogelijkheden voor uw eigen applicaties/toepassingen in de waterbranche.


Item 1: Cloud oplossingen - Presentatie & Workshop

Het doel van deze workshop is om Internet of Things (IOT) te koppelen aan de industriële wereld van sensoren en automatisering waarbij de Cloud een belangrijke rol speelt. Dit gebeurt aan de hand van een voorbeeld met een analysemeetsysteem (JUMO AQUIS touch).

U leert zelf het systeem te configureren en maakt een verbinding met digitale sensoren vanuit het veldniveau. Vervolgens leert u de ontvangen data via gateway / PC via  MQTT  te zenden naar de JUMO Cloud.

Door het toepassen van webserver technologie en programma’s als Node-RED presenteert u de data eenvoudig vanuit de Cloud in een op maat gemaakt dashboard op een smartphone of tablet.

 

Item 2: IO-link  oplossingen - Presentatie 

Het doel van deze presentatie is om u te informeren over het koppelen van een IO-link sensor (temperatuur en geleidbaarheid) aan een procesregelaar. Wij tonen u een duidelijk voorbeeld met een analysemeetsysteem.

Vanuit dit systeem wordt verbinding gelegd met de IO-link master. De master wordt gekoppeld aan IO-link sensoren voor temperatuur en geleidbaarheid. Door het toepassen van webservertechnologie en programma’s als Node-RED wordt data eenvoudig op een dashboard weergegeven.


Item 3: Niveau schakelen en bewaken JUMO NESOS en JUMO MAERA - Presentatie

Het doel van deze presentatie is om u alle ins-and-outs te geven over niveau schakel- en bewakingoplossingen. Verschillende uitvoeringen worden vergeleken met elektronische niveaumeting.

Functionaliteit en omvangrijke mogelijkheden worden aan de hand van een demo-set helder toegelicht.

 

Item 4: Modbus digitale sensoren - Presentatie & Workshop

In deze workshop ervaart u de vele voordelen van digitale sensoren, ten opzichte van analoge sensoren.

U leert de juiste keuze te maken met betrekking tot het toepassen van digitale sensoren in specifieke applicaties. De toegepaste digitale sensoren werken op basis van Modbus communicatie en zijn toepasbaar voor Ph , CR ,  T , vrij chloor , totaal chloor, chloordioxide , ozon, broom, NTU, waterstofperoxide en perazijnzuur . 

 


Kennisevent WATER - 11 april a.s.

Wilt u dit kennisevent niet missen? Meld u hier aan!

Chat logo

Door het plaatsen van mijn aanvraag ga ik akkoord met registratie van mijn gegevens. Ik kan op ieder gewenst moment de registratie van mijn gegevens herroepen.*
JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. mag mijn gegevens zoals deze hier zijn ingevuld, opslaan en contact met mij opnemen voor aanvullende informatie.*
Ik heb kennisgenomen van de privacy wetgeving en ga akkoord met de voorwaarden.*
Met uw aanvraag geeft u ons de opdracht deze naar wens uit te voeren. Uw gegevens worden in deze context opgeslagen. Om uw aanvraag naar wens te verwerken is het noodzakelijk alle verplichte invulvelden (aangegeven met een *) in te voeren. Wij gebruiken uw gegevens als onderdeel van onze bedrijfsvoering. Uw gegevens zullen wij niet verstrekken aan derde partijen. Wij behouden het recht gegevens anoniem te evalueren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons privacy beleid.