JUMO kennisevents 2021

JUMO heeft veel kennis en ervaring in huis en deze kennis delen wij graag tijdens onze kennisevents en praktijkdagen. Ook in 2021 hebben we weer een divers programma voor zowel industriële sensoren en automatisering voor diverse branches samengesteld.

 

Nederland kent vele verschillende takken van industrie. Iedere branche heeft zo haar eigen vraagstukken en uitdagingen.

Met onze eigen online events en de events van de FHI waar JUMO aan deelneemt, streven wij ernaar een divers programma neer te zetten. Met als doel de markt te voorzien van de juiste kennis én kunde.

Brancheorganisatie FHI

Branche organisatie FHI organiseert in 2021 diverse online kennisweken waarin kennisdeling centraal staat. De weken worden gevuld met webinars over diverse thema's, van 5G en industriële veiligheid tot machinebouw. Van instrumentatie en analyse apparatuur tot aan uitleg over PROFIBUS, PROFINET en IO-link en andere datacommunicatiestandaards waarmee automatiseringscomponenten zoals sensoren, actuatoren en regelaars informatie uitwisslen.

JUMO is deelnemer aan verschillende door het FHI georganiseerde events. Welke dat zijn vindt u op deze pagina.

Sprekers

picture
Dirk Kop
Manager Techniek

"Ook in 2021 bieden wij de industrie van Nederland weer een uitgebreid programma. De inzet van industriële sensoren en automatiseringsoplossingen vindt overal plaats; branche specifieke eisen maken het verschil."
picture
Marco Teunizen
Productspecialist

"JUMO heeft veel kennis en ervaring in huis en deze kennis delen wij graag tijdens onze (online) kennisevents. Wij bieden een afwisselend programma geschikt voor de beginnend en meer ervaren engineer."
picture
Wouter Horst
Senior Accountmanager

"Nederland kent vele verschillende takken van industrie. Onze events zijn gericht op het bieden van de juiste oplossing voor een veelheid aan vraagstukken en uitdagingen en bieden voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht"

FHI online: PPA Event

26-27 januari | 2-3 februari

Spreker: Dirk Kop

Programma JUMO 2 februari 11.30 uur

Praktijkvoorbeeld van procesautomatisering met IIoT en CLOUD (Corona dashboard)

Frisse lucht, voldoende luchtvochtigheid en een stabiele temperatuur is essentieel voor een gezond werkklimaat binnen de gebouwen en bedrijven. Dit verhoogt de efficiëntie en de productiviteit van mensen. Door de juiste parameters in beeld te brengen en daar op te sturen kan automatisering en digitalisering een bijdrage leveren aan dit gezonde werkklimaat.

De klimaatparameters CO², luchtvochtigheid en temperatuur worden weergegeven in een Corona Dashboard. Deze is zowel intern als extern te benaderen. Welke technologieën passen we toe in deze praktijkcase procesautomatisering? Digitale sensoren, smart devices, netwerkverbindingen, visualisering, OPC UA , MQTT en CLOUD komen samen.


JA, ik meld mij aan


JUMO online: BASIS van de REGELTECHNIEK

16 februari

Spreker: Dirk Kop & Marco Teunizen

U maakt kennis met het inregelen en opbouwen van een regeling. Vragen als “welke regelaar moet ik hebben voor deze toepassing”, “hoe koppel ik de regelaar aan omliggende apparatuur” en “hoe visualiseer ik klant specifieke procesdata zo optimaal mogelijk?” komen uitgebreid aan bod. U krijgt tevens uitleg over het realiseren van meerkanaalsregelkringen.

Inhoud programma (10.00-12.00 uur)

 • Basis van de regeltechniek
 • De PID regeling
 • Welke regelkring voor welke toepassing?
 • Programmaregelaars
 • Optimale registratie met smartWARE Evaluation
 • Live DEMO PID en temperatuurmeting


JA, ik meld mij aan


FHI online: Instrumentatie en Analyse

4 maart

Spreker: n.t.b.

De toepassing van instrumentatie en analyse apparatuur in de industrie steunt op een sterke basiskennis en een continue vernieuwing van de technologie.

Op donderdag 4 maart vindt het online Instrumentatie & Analyse Event plaats. Op deze dag wordt u bijgepraat over de laaste ontwikkelingen op het gebied van instrumentatie en analyse-apparatuur.


Binnenkort kunt u zich aanmelden voor dit event.

FHI online: Industrial Ethernet

25 maart

Spreker: n.t.b.

Het event om gebruikers en potentiële gebruikers te informeren over de mogelijkheden van Industrial Ethernet.

U krijgt een collectief inzicht in de basis, het gebruik maar vooral de integratie en de mogelijkheden van Industrial Ethernet. Waarbij de innovatie net is begonnen en de mogelijkheden eindeloos zijn.

 

Binnenkort kunt u zich aanmelden voor dit event.

JUMO online: Klimaattechniek

6 april

Sprekers: Dirk Kop en Marco Teunizen

Het wordt steeds belangrijker om optimale omstandigheden te creëren voor diverse processen, zowel in de voedselproductievoorziening als in medische toepassingen. De ontwikkelingen hierin staan niet stil en het gebruik van digitale technieken zoals sensoren, Scada software en Cloud worden steeds meer geïmplementeerd in de klimaattechniek.

Inhoud programma (10.00 - 12.00 uur)

 • Welke nieuwe mogelijkheden zien we bij de diverse metingen in de klimaattechniek?
 • Het creëren van een optimaal klimaat door gebruik te maken van de juiste regeltechniek
 • Innovatie in procesvisualisatie
 • Live-demo meerkanaalsprocesregelaar


JA, ik meld mij aan


FHI online: Industriële veiligheid

21-22 april

Spreker: n.t.b.

Dit event staat in het teken van (fysieke) veiligheid, waarbij we ons richten op twee werelden: de maakindustrie en de procesindustrie.

Twee totaal verschillende industrieën maar vaak met hetzelfde uitgangspunt: het moet veilig.

Niet alleen omdat de mens het kapitaal van uw bedrijf is, maar ook omdat de vervolgschade enorm kan zijn.


Binnenkort kunt u zich aanmelden voor dit event.

JUMO online: Land- en Tuinbouw

18 mei

Sprekers: Wouter Horst, Dirk Kop en Marco Teunizen

De land- en tuinbouw zijn continue op zoek naar nieuwe methoden en technologieën om efficiënter met water en energie om te gaan. Daarnaast komt er steeds meer wet- en regelgeving met betrekking tot nul emissies. Hiervoor is een betrouwbare en nauwkeurige meting noodzakelijk.

In dit kennisevent informeren wij u over de geschikte oplossing voor uw toepassing, of  het nu gaat om temperatuur-, druk-, flow-, pH- of geleidbaarheidsmeting. U maakt kennis met JUMO klimaTRON; dé automatiseringsoplossing voor uw branche.

Inhoud programma (10.00 - 12.00 uur)

 • Nieuwe mogelijkheden zien we bij de diverse metingen in de land-en tuinbouw?
 • Toepassingen in de land-en tuinbouw: melkrobots en gaswassers
 • Hoe kan ik een urban farming klimaatinstallatie realiseren?
 • Live demo


JA, ik meld mij aan


FHI online: Waterstof

3 juni

Sprekers: n.t.b.

Er wordt een grote rol verwacht van waterstof in de verduurzaming van het energieverbruik. De eerste waterstofauto’s en tankstations zijn een feit, er wordt getest met het bijmengen van waterstof in het gasnet en er zijn plannen voor grootschalige productie en opslag van waterstof op de noordzee.

Om waterstof te kunnen gebruiken in nieuwe of bestaande installaties, is het echter belangrijk om te weten hoe het gas zich gedraagt in verschillende situaties en wat dit betekent voor de gebruikte instrumentatie en materialen. Dit en meer komt aan bod tijdens dit online event over Waterstof.

 

Binnenkort kunt u zich aanmelden voor dit event.

JUMO online: Scheepvaart

15 juni

Sprekers: Wouter Horst, Dirk Kop, Marco Teunizen

Veiligheid en comfort zijn belangrijke topics binnen de scheepvaart. Variabelen als temperatuur, druk en niveau moeten gemeten worden. Tevens gelden in de scheepvaart hoge veiligheidsnormen voor de meet- en regeltechniek bij specifieke toepassingen.

Tijdens dit kennisevent informeert JUMO u over de nieuwste mogelijkheden op het gebied van procesoptimalisatie, veiligheid en comfort voor de scheepvaart.

Inhoud programma (10.00 - 12.00 uur)

 • Welke nieuwe mogelijkheden zien we bij metingen in de scheepvaart?
 • Watermanagement in de scheepvaart
 • Veiligheid, SIL en Ex; welke eisen gelden in de scheepvaart?
 • Live-demo niveausensoren en thermostaten voor de scheepvaart


JA, ik meld mij aan


Placeholder full size format

Contact

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. Adres: Rijnkade 18
1382 GT WEESP

Neem vrijblijvend contact met ons op

0294-491491
verkoop@jumo.net