Wat kunt u van JUMO verwachten?

Programma 12 én 13 december

Topic 1

Cloud solutions
U werkt met MQTT voor data-overdracht uit het veld naar de JUMO Cloud.

Topic 2

Regeltechniek 2.0
U configureert een procesregelaar aan de hand van een leuke praktijk applicatie. Het testen van deze applicatie wordt gedaan door online techniek.

Topic 3

Automatisering van uw productieproces
U maakt kennis met de nieuwste procesregelaars voorzien van PLC functionaliteit.

Pakt u de agenda er even bij?

Dataoverdracht wordt steeds belangrijker daarom besteed JUMO woensdag 12 én donderdag 13 december aandacht aan MQTT en OPC UA communicatieprotocollen.


Daarnaast praten wij u bij over nieuwe PLC functionaliteiten en de nieuwste features van het JUMO mTRON T automatiseringssysteem. Aan de hand van een leuke praktijk applicatie brengen wij samen met u de theorie naar de praktijk.

De workshops die deze dag gedaan worden zijn geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren technici en PLC programmeurs en worden voorafgegaan door een korte technische presentatie over de toegepaste apparatuur.

Als gevestigd fabrikant van sensoren en automatiseringsoplossingen is het voor JUMO niet meer dan logisch om u als klant een heldere en begrijpelijke basis te bieden op het gebied van automatisering. Dat is waar het in dit kostenloze kennisevent om draait. Uiteraard zijn beide dagen voorzien van een lunch, koffie, thee en frisdrank.

JUMO more than sensors + automation

Wilt u dit kennisevent niet missen? Meld u hier aan! LET OP: Woensdag 12 december is VOL. Inschrijven is uitsluitend mogelijk voor donderdag 13 december

Chat logo

Door het plaatsen van mijn aanvraag ga ik akkoord met registratie van mijn gegevens. Ik kan op ieder gewenst moment de registratie van mijn gegevens herroepen.*
JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. mag mijn gegevens zoals deze hier zijn ingevuld, opslaan en contact met mij opnemen voor aanvullende informatie.*
Ik heb kennisgenomen van de privacy wetgeving en ga akkoord met de voorwaarden.*
Met uw aanvraag geeft u ons de opdracht deze naar wens uit te voeren. Uw gegevens worden in deze context opgeslagen. Om uw aanvraag naar wens te verwerken is het noodzakelijk alle verplichte invulvelden (aangegeven met een *) in te voeren. Wij gebruiken uw gegevens als onderdeel van onze bedrijfsvoering. Uw gegevens zullen wij niet verstrekken aan derde partijen. Wij behouden het recht gegevens anoniem te evalueren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons privacy beleid.


Lightbulb logo

SUCCESS STORY

Effiënter, effectiever en goedkoper fermentatiebad


De uitdaging

Hettich Benelux vervaardigde onlangs een nieuw fermentatiebad dat vele malen efficiënter en effectiever functioneert dankzij het JUMO mTRON PLC systeem. Hettich Benelux maakt allerlei apparatuur waarbij temperatuur, RV, CO2 en andere klimaatparameters geregeld moeten worden. Een van de producten waar Hettich aan heeft gewerkt is een fermentatiebad voor een grote zuivelfabriek, een proefopstelling voor een nieuw type toetje. In dit fermentatieproces is de temperatuur en de pH-waarde cruciaal en monitoring en aansturing zijn onmisbaar.


Voorheen had je voor elke afzonderlijke parameter een aparte regelaar nodig, met als resultaat een enorm regelpaneel met vierentwintig regelaars dat niet enorm intuïtief en overzichtelijk is.

Lightbulb logo

SUCCESS STORY


De oplossing

Er is nu een centraal touchscreen waar alle informatie van de verschillende compartimenten op te zien is. Met het JUMO mTRON PLC systeem vervangen we al die 24 regelaars door een centraal systeem. De software is zo ontwikkeld dat die relatief eenvoudig geprogrammeerd kan worden door de eindgebruiker zelf. Per vak moet je per parameter heel simpel de instellingen kunnen wijzigen, zonder dat daar een programmeur aan te pas komt.


Jack van Liempt: "De PID-regeling in de PLC is al voorgeprogrammeerd, dat is een unieke eigenschap die je niet bij andere PLC-aanbieders tegenkomt." De hele regelstructuur zit al ingebakken in de regelformule.


Nieuw in deze applicatie van Hettich is het gebruik van digiLine sensoren, met het grote voordeel van tijdwinst en informatie met betrekking tot bekabelen. Elke sensor heeft een eigen IP-adres, waardoor de zichtbaarheid van waardes en uitval en vervanging snel kunnen worden gerealiseerd. Ook het gebruik van een omvormer is niet meer nodig.

 

Lightbulb logo

SUCCESS STORY


Klantrendement

Bij wachttijden is het nu een kwestie van even opnieuw programmeren, niet veel ingewikkelder dan de timer op je vaatwasser. Niet alleen het werken in het lab is efficiënter geworden, ook de productie heeft een flink voordeel ondergaan. Een vermindering van minimaal een derde in bedradingstijd heeft grote voordelen voor de capaciteit. De klant is uiteindelijk ook goedkoper uit, één PLC systeem kost minder dan 24 losse regelaars.

Data is nu veel gemakkelijker op te roepen door de gebruiker. Vooral bij een fermentatieproces is, het uitermate prettig dat je heel snel terug in de tijd kunt gaan om bijvoorbeeld een pH-waarde op te zoeken. Bij het finetunen van een zuivelproduct heb je die snelle toegang tot data gewoonweg nodig.

"Alles is bijzonder overzichtelijk en intuïtief, dankzij dit grote touchscreen en de handige bediening. Onze opdrachtgever zal er blij mee zijn."

Success story - product specificaties
JUMO mTRON T
JUMO mTRON T Hét meet-, regel- en automatiseringssysteem van JUMO
  • Breed inzetbaar door individuele uitbreidingsmogelijkheden
  • Manipulatievrije data opslag mogelijk
  • Gebruikt op ethernet gebaseerde systeembus en geïntegreerde PLC (CODESYS V3)
JUMO digiLine
JUMO digiLine Intelligente elektronica met digitale interface of analoge uitgang voor pH/ORP/T
  • Storingsvrije digitale gegevensoverdracht met optimale procesbewaking
  • Hergebruik van de JUMO digiline elektronica bij sleet van de elektrode
  • Veilige en gemakkelijke kalibratie in het lab