More than sensors+automation
Zoeken

Thema's

In onze thema portaal vindt u een voortdurend groeiende selectie van verschillende op thema gebaseerde microsites. Ontdek het uitgebreide overzicht van producten en diensten die wij aanbieden voor diverse thema's.

Waterbehandeling

Om schoon water te verkrijgen werken verschillende disciplines samen. Niet alleen op het gebied van drinkwater, ook op het gebied van proceswater voor de industrie werken meerdere partijen samen. Wat er komt kijken bij het tot stand brengen van drinkwater, zwembadwater, puur water, koelwater en afvalwater leest u hier. JUMO is al decennia lang een betrouwbare partner van de waterbehandeling.

meer...

Flow

Doorstroming (flow) behoort tegenwoordig tot één van de belangrijkste te meten natuurkundige grootheden. Hiervoor kunnen afhankelijk van o.a. de nauwkeurigheid en het te meten medium vele meetprincipes worden toegepast. Tot de traditionele methode behoort de meting van de flow afgeleid uit de snelheid van de vloeistof m.b.v. vleugelrad- of turbinetellers. Ook de meting met behulp van het drukverschil is sinds lange tijd een bewezen methode. Tot de nieuwste ontwikkelingen behoren het magnetisch inductieve-, het ultrasone- en het Coriolis-meetprincipe.

meer...

pH

De pH is een maat voor de zuurgraad (ook wel zuurtegraad) van een waterige oplossing. De pH van een neutrale waterige oplossing ligt bij kamertemperatuur rond de 7. Zure oplossingen hebben een pH lager dan 7, en dus een hoge zuurgraad. Een base of loog oplossing (ook wel alkali genoemd) heeft een pH hoger dan 7 en dus een lage zuurgraad.

Een base is de tegenhanger van een zuur. Zuren worden door basen geneutraliseerd onder vorming van een zout en water. Zwakke basen, zoals aluminiumhydroxide, kunnen gebruikt worden voor het tijdelijk neutraliseren van het menselijk maagzuur. Sterke basen zijn even gevaarlijk of nog gevaarlijker dan sterke zuren en veroorzaken ernstige lichamelijke weefselbeschadiging. Een voorbeeld van een sterke base is natronloog.


meer...

Kalibratie: pH

Kalibreren is het vergelijken van een systeem of apparaat met (inter)nationale standaarden om de meetwaarden te vergelijken. Er zijn een aantal manieren waarop kalibratie kan worden uitgevoerd. Denk hierbij aan de 1-, 2- en 3-puntskalibratie. Verder worden diverse meetwaarden, vergifting en onderhoud van uw pH sensor onder de aandacht gebracht. 

meer...

Pt100

De Pt100 is een veelvoorkomende temperatuursensor die gebruikt wordt in de meet- en regeltechniek. De Pt100 is het sensor element die onderdeel uitmaakt van een weerstandstemperatuursensor. Van alle industriële temperatuurmetingen wordt 70 procent door weerstandstemperatuursensoren met een Pt100 element uitgevoerd, met name vanwege het grote meetbereik, het nagenoeg lineaire gedrag, de lange levensduur, de nauwkeurigheid en de eenvoudige aansluiting.

meer...

Internet of Things

Het Internet of Things (IoT) is het hoofdthema, als het om digitalisering in de industrie gaat. Als gevestigde fabrikant van sensoren en automatiseringssystemen, is het daarom logisch dat JUMO, samen met u als klant, nieuwe IoT-oplossingen met echte toegevoegde waarde ontwikkelt. Uw belang staat hierbij centraal en daarom streven wij naar het bieden van een heldere en begrijpelijke basis op het gebied van IoT.

meer...

Flexibiliteit, procesoptimalisatie en remote onderhoudsgemak zijn belangrijke prestatieparameters van machines en installaties. Door sensoren met IO-link wordt het onderste veldniveau nu ook voor de installatiegebruiker bereikbaar.

meer...

Safety

JUMO Safety Performance is het nieuwste merk van JUMO. Ieder product met dit kenmerk is voor veiligheidstoepassingen geschikt. Daaronder valt apparatuur die SIL en PL gecertificeerd is en alle passieve elementen die voor gebruik in SIL en PL-meetkringen geschikt zijn. Zij worden gekenmerkt als SIL Qualified en PL Qualified.

 

meer...

Engineering

JUMO Engineering combineert kennis en branchespecifieke ervaring in één team. Onze engineers en technici ontwikkelen klantspecifieke oplossingen die zijn gebaseerd op uw specifieke vereisten.

meer...

Kennisevents

Ook dit jaar voorziet JUMO weer in de behoefte om verschillende toepassingen uit de industriële automatiseringsbranche nader toe te lichten. Onze kennisevents en praktijkdagen zijn kleinschalig met voldoende ruimte voor persoonlijke vraagstukken. Naast heldere uitleg bieden wij u ieder event de mogelijkheid het geleerde in de praktijk te brengen. De geboden kennis op onze events is zowel branchebreed als klantspecifiek toepasbaar.

meer...