More than sensors+automation
Zoeken

Airconditioning / Warmtepomp

Een airconditioning met warmtepomp is een gesloten kringloop van een vloeistof met een laag kookpunt (koudemiddel), hierbij wordt de vloeistof bij lage temperatuur verdampt in de verdamper (binnentoestel) en de damp bij hoge temperatuur condenseert tot vloeistof in de condensor (buitentoestel). In het eerste geval moet het kookpunt worden verlaagd en/of in het tweede geval worden verhoogd. Het kookpunt kan worden verhoogd door de druk te verhogen met een compressor (pomp), hierdoor wordt er warmte verplaatst van de verdamper naar de condensor. Aan de andere kant kan het kookpunt weer worden verlaagd door de druk te laten zakken in een turbine of expansieventiel.

De binnentoestel en buitentoestel van een airconditioning met warmtepomp stellen verschillende eisen waaraan de meet- en regelsystemen moeten voldoen. De JUMO meet- en regelapparatuur past zich hier probleemloos op aan. In het grote en gevarieerde productenpakket van JUMO zult u altijd in staat zijn om de oplossing te vinden die u nodig heeft.

Vorstbeveiliging in het buitentoestel

Het beschermen van het buitentoestel van een airconditioning tegen vorstschade is een belangrijke taak die de JUMO frostTHERM-AT eenvoudig aan kan. Het capillair loopt over het buitentoestel en de thermostaat reageert vanuit een "vorst sectie" van 30 cm. Zodra de ingestelde temperatuur wordt bereikt over de "vorst sectie" van het capillair, schakelt de thermostaat de verwarmingseenheid in of schakelt de thermostaat het systeem uit. Zo worden condensatie- en vorstschade vermeden.