More than sensors+automation
Zoeken

Warmtekrachtkoppeling / WKK

Warmtekrachtkoppeling (afgekort WKK) is de gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit (of mechanische energie) in één proces. Tijdens de opwekking van elektriciteit wordt er een bepaald percentage elektriciteit van de energie uit de gebruikte brandstoffen behaald, de rest van de energie komt vrij als warmte. Door implementatie van een warmtekrachtkoppeling kan men deze warmte opvangen en toepassen als een verwarmingssysteem binnen het bedrijf.

Door de hoge complexiteit van de WKK-installatie is het belangrijk dat alle onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd. Hiervoor is het van belang de juiste meet- en regeltechniek in te zetten. De meet- en regeltechniek van JUMO zorgt ervoor dat alle componenten altijd opereren binnen het juiste temperatuur bereik. Zo kunt u ontspannen genieten van de voordelen van uw WKK-installatie.

Monitoren van de druk en temperatuur in het koelsysteem van de verbrandingsmotor

De veilige en betrouwbare werking van een verbrandingsmotor wordt hoofdzakelijk bepaald door een correcte smering en koeling. Belangrijke parameters hierbij zijn de druk en temperatuur. Optimale controle van de oliedruk en temperatuur voorkomt bijvoorbeeld beschadigingen aan de lagers. Anderzijds zorgt een lichte overdruk in het koelsysteem dat het kookpunt van koelvloeistof naar de 115 °C verschuift. Ook hier moet men de druk en temperatuur monitoren. De JUMO thermostaten kunnen zonder voeding kritische temperatuurwaardes monitoren en in geval van nood de WKK-installatie uitschakelen.