More than sensors+automation
Zoeken

Condensatie- / Hoogrendementsketel

De condensatie- / hoogrendementsketel is een verwarmingsketel voor de centrale verwarmingsinstallatie die ten opzichte van een conventionele gasketel een hoger rendement heeft. Het hogere rendement van een condensatie- / hoogrendementsketel wordt gerealiseerd door het koude retourwater in een warmtewisselaar te verwarmen met rookgassen, zodat een gedeelte van de waterdamp condenseert en hierbij veel warmte terug overdraagt. Door de vorming van condens zijn hoogrendementsketels uitgerust met een condensafvoer.

Door de jarenlange ervaring op het gebied van verwarmingsinstallaties en het uitgebreide progamma van meet- en regeltechniek die wij hiervoor leveren, is JUMO al vele jaren een betrouwbare partner voor de verwarmingsindustrie. Zowel in het ondersteunen van de productontwikkeling tijdens de opstart van een productiefase als bij een productaanpassing tijdens de levenscyclus van een productiefase, JUMO streeft er altijd naar om bij de productontwikkeling de best mogelijke oplossing te vinden voor een veilige regeling / sturing van uw condensatieketel.

Monitoren van de proceswatertemperatuur

Vanwege de strikte hygiënische normen voor de opslag van het proceswater, moet de watertemperatuur uiterst nauwkeurig geregeld worden. De maximale temperatuur van proceswater mag niet hoger zijn dan 60°, maar mag ook niet lager liggen dan 55°C. De weerstandstemperatuursensoren van JUMO bieden u veilige en betrouwbare oplossingen voor het monitoren van de proceswatertemperatuur. Natuurlijk kunnen deze oplossingen ook worden ingezet op alle andere gebieden van temperatuurmeting in verwarmingsinstallaties.